Новини

До свят матері і медсестер – завершення чергового етапу підготовки книги спогадів випускників

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165)завершився черговий етап підготовки до друку книги спогадів колишніх студентів «85 розповідей випускників ІФМФК», приуроченої до 85-річчя коледжу. Символічно, що співпав цей етап з Міжнародним днем медичної сестри та Днем матері, які відзначаємо 12 травня. Принагідно вітаємо з професійним святом здобувачів освіти (спеціальність «медсестринство» обєднує медичних сестер/медичних братів, фельдшерів, акушерок) та викладачів, а також вітаємо наших матерів – берегинь роду людського.
     Випуск книги спогадів випускників запланований на осінь, ближче до дати заснування (21 грудня 1939 року) Станіславської фельдшерсько-акушерської школи, правонаступниками якої стали Івано-Франківське медичне училище, базове медичне училище, базовий медичний коледж, а тепер – комунальний заклад фахової передвищої освіти «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» Івано-Франківської обласної ради.
     За два роки на сайті ІФМФК було опубліковано сто спогадів випускників різних років – різних за віком, за посадами, за кар’єрними здобутками, за географією проживання. Звичайно, попередньо планувалося 85 розповідей, але оскільки тих, хто хотів висловити свою думку і поділитися спогадами, було більше, то ми нікому не відмовили, і завершили  спілкування під кінець минулого року. Упорядкувала розповіді, спілкувалася з випускниками заслужена журналістка України Галина Добош, комп’ютерна верстка книги – Івана Земана.
     Всі автори збірки спогадів з гордістю і вдячністю згадують свою Alma mater і розповідають про цікаві методики своїх вчителів, про яскраві миті студентського життя, про перші уроки професійної майстерності, людяності, небайдужості, патріотизму.
      Розсекретимо назву книги: «Перша прикмета освіти – знати минуле…», для якої використана частина цитати Івана Франка. За задумом, розповіді колишніх випускників будуть насамперед корисними як для нинішніх і майбутніх студентів, так і для викладачів, сприятимуть вдосконаленню фахової медичної освіти в коледжі.
     Планується, що до 85-річчя Івано-Франківського медичного фахового коледжу кожен автор цієї книжки отримає її в подарунок.
Пресцентр коледжу.
книга

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165