Новини

Засідання педагогічної ради

     17 травня 2018 року в коледжі відбулося планове засідання педагогічної ради. Педагоги обговорили ряд важливих питань, які мають значення у системі навчально-виховного процесу закладу.
     Так, зокрема, методист Івано-Франківського базового медичного коледжу Римар Н.А., доповіла про стан готовності студентів ІІ курсу спеціальностей “Сестринська справа” та “Лікувальна справа” до проведеня ЗНО з української мови та літератури. Наголошувалось, що результати ЗНО з української мови і літератури будуть зараховані як результати ДПА за освітній рівень повної загальної середньої освіти для учнів професійно-технічних та вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту. Методист коледжу поінформувала про особливості зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року та проаналізувала результати пробного ЗНО з української мови та літератури. Повідомлялося, що було організовано нараду із керівниками груп, визначено студентів групи ризику, проведено роботу з батьками та підготовлено графік проведення консультації.
     Робоча група у складі п’яти викладачів (Ткачук Г.П., Гафійчук О.І., Годованець П.Б., Тачинська М.М., Петраш О.В.) досліджувала тему: “Використання мультимедійних засобів навчання при викладанні дисциплін циклової комісії науково-природничих дисциплін”. Повідомлялося, що викладачами активно застосовуються мультимедійні технології: мультимедійні презентації, електронні підручники, завдання для закріплення та контролю знань, відеосюжети на навчальні фільми. Зазначалося, що використання даних технологій на заняттях стимулює пізнавальну активність студентів, полегшує сприйняття та засвоєння нової інформації, розвиває просторову уяву і уміння логічно мислити. Під час обговорення було внесено ряд пропозицій та побажань на цю тему. Педагогічна рада затвердила проект рішення з даного питання.
     Грунтовним був виступ заступника директора з навчально-виробничої роботи Я.О. Гарка, який доповів про стан фахової підготовки та професійної компетентності студентів ІV курсу спеціальності “Лікувальна справа” та “Сестринська справа” за результатами експертно-діагностичної оцінки рівня практичної підготовки. Зазначалося, що метою контролю було визначити рівень практичної підготовки студентів по завершенню вивчення дисциплін напередодні екзамену, допомога студентам у підготовці до екзамену, корекція роботи викладачів. Я. Гарко наголосив, що низький рівень нашої медсестринської освіти залежить від багатьох факторів: низький статус медсестринської професії у порівнянні з аналогічною у світі; недостатня обізнаність викладачів клініцистів із педагогічно-психологічними аспектами підготовки медсестри; слабка матеріально-технічна база деяких медичних коледжів; відсутність загальнодержавних підручників, посібників для єдиного трактування виконання медсестринських маніпуляцій. Зазначалося, що викладач має змогу вдосконалювати якість професійних навиків та вмінь, застосовуючи різні форми і методи активного навчання: ділові ігри; підготовка та проведення конкурсів професійної майстерності; індивідуальні консультації та відробки; робота з “групою ризику” в тренажерному кабінеті; чергування студентів в закладах охорони здоров’я м. Івано-Франківська і ін.
     І.М. Бандура, завідувач виробничої практики, проаналізувала стан фахової підготовки та професійної компетентності студентів ІІ та ІІІ курсів на основі щоденників практичних навичок із спеціальностей «Лікувальна справа» та «Сестринська справа».
     Зі звітом про роботу психологічної служби коледжу виступила Усенко М.В., роботу бібліотеки – Уницька Л.А., медичного пункту – Хван Н.В., а музею історії коледжу – Колесник Т.П.
     Із узагальненнями з важливих питань порядку денного педагогічної ради виступив директор коледжу Володимир Стасюк.
     Секретар педради Смицнюк Л.Ф.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165