Новини

З Покровою Пресвятої Богородиці та Днем захисника України

      14 жовтня  ми  відзначаємо  величне  християнське  свято  Покрови  Пресвятої Богородиці.  Упродовж   століть   воно  набуло  особливо   важливого змісту,  оскільки пов‘язане   із боротьбою за свободу та порятунком  від  ворогів.  Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою Вітчизну та віру, були переконані, що Свята Покрова охороняє їх   і   вважали  її своєю заступницею. Тому у часи незалежності свято Покрови почало відзначатися ще і як День Українського козацтва.
      Ця традиція належно підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності, та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення.
     Непересічною віхою в історії українського національно-визвольного руху ХХ ст. стала самовіддана й надзвичайно жертовна діяльність. Боротьба Української Повстанської Армії — складова Українського визвольного руху 1920–1950 років.
     Сьогодні доля незалежності країни вирішується на сході України. 
     Президент України Петро Порошенко (2014-2019 рр.) встановив 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, нове державне свято – День захисника України.
     З нагоди цієї події   було проведено  відкритий виховний захід   – зустріч з учасниками АТО під назвою ”Козацькі забави” з нагоди   Дня захисника України
     Метою даного  патріотично – виховного заходу  стало :  виховання    поваги    до українських захисників, землі,  до історичного  минулого  своєї  держави, формування  почуття патріотизму, толерантності, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину,  вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу  у  суспільстві  та на  підтримку  ініціативи  громадськості.
     Під час заходу змагалися команди II курсу спеціалізації «Лікувальна справа». Студенти показали чудову фізичну підготовку, спритність, вміння працювати в команді.
     Своїми   спогадами   поділились  і захисники  України, учасники АТО:  Тарас Червак, Ярослав Кубаєвич, Олександр Лимар.   Вони   розповіли про своє   перебування на Сході України, як і коли,  вони потрапили на передову, та продемонстрували елементарні вміння транспортування поранених з поля бою.  Кожен з них  побажав присутнім  віри в себе  і в майбутнє України.
     На завершення   студенти   подякували запрошеним учасникам АТО і  побажали нашим воїнам всіх  Господніх  благ  і гараздів,  непохитної  віри,  незламного духу,  мирного неба, чистої  любові  до  своєї  Неньки – України!

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165