Новини

Навчання пожежно-рятувальних підрозділів Івано-Франківська

      10 лютого на базі Івано-Франківського базового медичного коледжу відбулося тактико-спеціальне навчання з особовим складом пожежно-рятувальних підрозділів міста Івано-Франківська на тему: «Гасіння пожеж на об'єктах з масовим перебуванням людей».
     Навчання проходило у вигляді тренінгу, під час якого створювалася умовна надзвичайна ситуація і відпрацьовувалися дії при виникненні пожежі та при наданні невідкладної допомоги потерпілим.
     Тактичний задум ситуації був наступним: внаслідок короткого замикання електропроводки в бібліотеці коледжу на першому поверсі виникла пожежа площею 30 м². Після швидкого розповсюдження вогню та сильного задимлення є загроза поширення вогню на сусідні приміщення. Яким повинен бути алгоритм дій і яка їх послідовність – це продемонстрували учасники навчання.
     Зокрема, негайно було повідомлено пожежно-рятувальну службу за номером 101. Директор коледжу прийняв рішення про негайну повну евакуацію, про що студенти та працівники коледжу були сповіщені включенням шумової автоматизованої системи оповіщення, сиреною через внутрішню радіомережу та голосом через мегафон. Евакуація відбулася швидко центральним та чотирма запасними виходами на територію коледжу. Електрик відключив електромережу на першому поверсі, пожежна ланка коледжу в кількості чотирьох працівників приступила до гасіння пожежі, використовуючи при цьому вогнегасники та воду з пожежного крана першого поверху. Прибули пожежно-рятувальні підрозділи міста Івано-Франківська, які провели розвідку пожежі і організували догашування осередків пожежі.
     Ще один елемент відпрацювання дій: у працівниці бібліотеки діагностовано легке отруєння токсичними речовинами. Виїзна бригада Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги надала невідкладну медичну допомогу потерпілій.
     Крім цього, силами та засобами пожежно-рятувальних служб із другого поверху будівлі був евакуйований студент коледжу, який самостійно не зміг покинути приміщення.
     Керівний та особовий склад пожежно-рятувальних служб спільно з адміністрацією коледжу провели розбір тактико-спеціального навчання, звернули увагу на виявлені недоліки.
     За словами заступника директора з навчально-виробничої роботи ІФБМК Ярослава Гарка, такі навчання важливі не лише для пожежників, МНСників чи лікарів швидкої допомоги. Так перевіряється алгоритм дій різних підрозділів в надзвичайних ситуаціях. До того ж студенти, для яких, можливо, пожежні сирени і евакуація спершу здавались елементом гри, повинні вміти діяти в надзвичайних ситуаціях. Після пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу таким питанням приділяється особлива увага.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165