Новини

На базі ІФБМК педагоги коледжів Прикарпаття проходять підвищення кваліфікації  

     На базі ІФБМК проходить регіональне підвищення кваліфікації для педагогічних працівників закладів фахової передвищої освіти Івано-Франківської області за 30-годинною програмою. Проводять його лектори з Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України.
     Понад 70 представників прикарпатських коледжів мають можливість без відриву від виробництва вчитися і обмінюватися думками. Адже зараз в Україні змінюються підходи до підвищення кваліфікації, всі педагогічні працівники повинні мати педагогічну активність, тобто підвищувати кваліфікацію за певними компетенціями. Серед тем, які розглянуті, «Освіта дорослих в контексті соціокультурних трансформацій», «Методика викладання фахових дисциплін», он-лайн заняття, як зробити відеолекцію.
     В невеликому інтерв’ю для сайту ІФБМК завідувач кафедри методики професійної освіти, кандидат політичних наук, доцент Андрій Єрмоленко зазначив, що «людина повинна бути в процесі освіти, в процесі навчання, здобувати знання, а сьогодні знання не даються, сьогодні знання вже беруть. Тим більш це важливо стосовно фахівців, які навчають молодь. Кожний викладач повинен здійснювати педагогічну активність, яка спрямована на те, щоб розвивати компетентності освітян. Людина повинна протягом всієї своєї професійної траєкторії покращувати свої компетентності».
     Організатори такої програми навчання відходять від традиційних термінів «курси», «лекції». Зрештою, при великих масивах доступу до інформації завдяки Інтернету складно зацікавити людей просто інформацією, тому варто використовувати різні форми навчання. Тож заняття зі слухачами відбуваються в інтерактивній формі, із запитаннями і відповідями. Сьогодні світ змінюється швидко, і педагог повинен орієнтуватися на ці зміни, бути попереду, щоб ці зміни можна було трансформувати і в освіту.
     За словами директора Івано-Франківського базового медичного коледжу Володимира Стасюка, така форма підвищення кваліфікації є вигідною, бо проводиться без відриву від виробництва, не потрібно далеко їздити на навчання. Крім того, це і зміцнення співпраці між теоретиками-науковцями і практиками-педагогами, між представниками різних навчальних закладів, тож є можливість поділитися досвідом і думками з різних проблемних питань, яких сьогодні чимало стосовно фахової передвищої освіти.
     Така 30-годинна програма відпрацьовується і в інших областях України. Зокрема, нещодавно були Миколаївська та Чернігівська області, тепер Івано-Франківська.
     Слухачі отримають свідоцтво про підвищення кваліфікації, що враховуватиметься при атестації педагогічних працівників.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo