Новини

Особливості дистанційного навчання з фізичного виховання у Івано-Франківському базовому медичному коледжі

      Ситуація в країні та світі, спричинена пандемією, змушує педагогів шукати нові підходи до реалізації навчального процесу.
      Так перед викладачами фізичного виховання нашого коледжу постало завдання пошуку особливих дистанційних форм навчання, які б не поступалися за ефективністю традиційним заняттям фізичними вправами у межах навчального закладу.
      Для реалізації комунікації та роботи зі студентами, викладачі застосовують один з найпопулярніших сервісів для проведення відеоконференцій - додаток Zoom.  Підключитися до Zoom можна як на ПК, так і за допомогою мобільного додатку. Можна не тільки розмовляти, а й писати один одному, а під час конференції можна надати користувачам доступ до екрану і залишати на ньому замітки.
      Вибір навчальної платформи є не найскладнішим завданням, що постало перед викладачами. Важче зацікавити та вмотивувати студента до самостійних занять, адже в умовах карантинних обмежень більшість з нас залишаються вдома та звикають до малорухливого способу життя.
      З метою формування здоров’язберігаючих компетентностей  у студентської молоді та ефективної реалізації навчальних завдань, викладачі фізичного виховання створюють власні навчальні відео, проводять онлайн-зустрічі з відомими спортсменами та організовують челенджі для студентів та викладачів.
      8 травня 2020 року викладачем фізичного виховання Влашин Т.О., спільно з відділенням НОК України в Івано-Франківській області, на базі платформи ZOOM, організовано навчальне заняття з фізичної культури у 6 групі ІІ курсу, з участю Заслуженого майстра спорту України зі спортивної гімнастики, фіналістки ХХІХ літніх Олімпійських ігор 2008 року в м. Пекін (Китай) у вправах на брусах, переможниці Олімпійського молодіжного фестивалю, тренера II категорії зі спортивної гімнастки, судді національної категорії зі спортивної гімнастики – Дарії Згоби.
      На занятті також були присутні: відповідальний секретар відділення НОК України в Івано-Франківській області - Володимир Антонець, представник відділення НОК України в Івано-Франківській області - Марія Чемерис, заступник директора з навчально-методичної роботи нашого навчального закладу Воєвода О.Д.
      Розпочалося заняття з вітальних слів гостей, які відзначили важливість дотримання здорового способу життя, особливо в умовах всесвітньої пандемії повˈязаної з поширенням вірусу COVID-19.
      У спілкування зі студентами Дарія Згоба звернула увагу на необхідность вести активний спосіб життя, щоденно виконувати фізичні вправи; значну увагу приділила правильному харчуванню в режимі дня та його складовим частинам, адже їжа та рідина, яку ми споживаємо, насичує наш організм поживними речовинами та забезпечує його повноцінну життєдіяльність.
     Студентам був запропонований практичний майстер-клас від гімнастки, який містив фізичні вправи, що можна виконувати у домашніх умовах, адже на сьогоднішній день це особливо актуально.
      На завершення відбувся інформативний діалог між учасниками зустрічі.
     Оскільки карантинні обмеження тривають, викладачі продовжуватимуть впроваджувати свої ідеї у дистанційний навчальний процес з фізичного виховання.
Викладача фізичного виховання,
викладач-методист,
суддя національної категорії з легкої атлетики
Тетяна Влашин

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165