Новини

25-річний ювілей відділення післядипломної освіти ІФБМК

            Виповнилося 25 років відділенню післядипломної освіти Івано-Франківського медичного фахового коледжу. Це особлива сторінка у 80-річній історії навчального закладу. Розпочалася вона у липні 1995 року, коли відповідно до наказу головного управління охорони здоров’я постійно діючі курси підвищення кваліфікації при обласній клінічній лікарні були реорганізовані у відділення післядипломної освіти молодших медичних і фармацевтичних спеціалістів при тоді ще медичному училищі. За цей час навчання тут пройшло понад 60 тисяч фахівців.
Чвертьвіковий ювілей – поважна дата, яку вартувало б відзначити в поважному товаристві тих, хто тут навчався і хто навчав. На жаль, пандемія коронавірусу внесла свої корективи не лише у її відзначення, а й у саму діяльність відділення в умовах карантинних обмежень. У травні-червні проведено навчання за 20 циклами для медичних сестер, фельдшерів, акушерок, фармацевтів, лаборантів та рентгенлаборантів за дистанційною формою без відриву від виробництва. Карантин вплинув і на терміни отримання посвідчень про підвищення кваліфікації.
Але додамо трохи ювілейного настрою та історії. Сьогодні добрим словом згадують відділення ПДО всі ті, хто за ці 25 років тут навчався, доповнював свої знання, здобував нові. Нагадаємо, їх є понад 60 тисяч. Івано-Франківський медичний фаховий коледж – єдиний навчальний заклад в області, який здійснює освітню діяльність з підвищення кваліфікації молодших спеціалістів з медичною і фармацевтичною освітою. Відділення щорічно має можливість прийняти 2800 курсантів.
Наразі післядипломне навчання молодших медичних і фармацевтичних спеціалістів на циклах спеціалізації проводиться за 9 спеціальностями, на циклах удосконалення – за 53 спеціальностями.
При навчанні використовуються сучасні інноваційні технології, зокрема мультимедійні. Викладачі відділення систематично працюють над оптимізацією навчального процесу. Приділяється належна увага відпрацюванню навичок надання невідкладної медичної допомоги та проведення реанімаційних заходів.
Освітній процес проводиться на базі 28 закладів охорони здоров’я Івано-Франківська. Практикуються також виїзні цикли навчання на базі лікувальних закладів Коломиї і Калуша. Для людей це зручно, бо не потрібно їхати десь далеко від домівки, від родини.
За словами директора коледжу, колишнього випускника Володимира Стасюка, медицина – це особливий вид діяльності, який потребує компетентних, креативних фахівців, здатних до постійного оновлення своїх знань і швидкої адаптації до змін. Це фах, який потребує безперервної освіти за принципом «навчання протягом усього життя».
Нові знання фахівці мають змогу отримувати в коледжі, на відділенні післядипломної світи, яким вже багато років опікується заступник директора з навчально-методичної роботи та післядипломної освіти Олександра Денисівна Воєвода. Варто добрим словом згадати і Олену Іванівну Малиновську, причетну до започаткування діяльності відділення ПДО коледжу. Всього п'ятеро штатних працівників задіяні на відділенні післядипломної освіти.
Не менш важливо те, що існує зворотній зв’язок зі слухачами, які підвищують свою кваліфікацію. Постійне анкетування слухачів дає змогу виявляти окремі недоліки ще на стадії до дипломної підготовки фахівців та оперативно їх виправляти. Та все ж отримуємо більше вдячних відгуків від тих, хто пройшов післядипломне навчання в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі.
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165