Новини

Онлайн-посвята в першокурсники одинадцятикласників

      Студентську сім’ю Івано-Франківського медичного фахового коледжу поповнили ще дві групи першокурсників – майбутніх молодших бакалаврів, які вступили на навчання на основі повної загальної середньої освіти. Це 31 студент за спеціалізацією «Акушерська справа» (в тому числі 10 за регіональним замовленням) і 30 студентів за спеціалізацією «Сестринська справа» (всі на контрактній формі навчання). 14 вересня для них відбулася посвята в першокурсники у форматі онлайн.
     Дехто шкодує, що не було повноцінних урочистостей, дехто зітхає, що навчання розпочинається з таких от випробувань. Якщо ті, хто вступив до коледжу після 9-го класу, встигли відзначити таку особливу (погодьтесь, таки особливу) для кожного церемонію входження в студентство хоча б з обмеженнями кількісно, у часі і по різних аудиторіях, то для одинадцятикласників рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки про продовження в Івано-Франківську «червоної зони» саме з 14 вересня і таку форму унеможливило. Тому посвята відбулася у режимі онлайн на платформі Zoom, а не, як планували, в актовій і спортивній залі. Провели її у холі коледжу, на фоні національних прапорів. Викладачі були у вишиванках, що додавало урочистості, та їм довелося одягнути захисні маски, які вони знімали лише перед мікрофоном.
     Це все-таки урочистий день. Хоча вступили студенти одразу на другий курс і вчитимуться у групах 2-7 та 2-9, та формально вважаються першокурсниками. Для них не було ритуалу одягання білих халатів власне як ритуалу. Але під час онлайн-посвяти, як видно було в комп’ютері, всі вони були в халатах, хай і у себе вдома. І це символізує, що вибрали для себе медичний фах і приступають до оволодіння ним.
     Водночас цього дня були традиційні атрибути посвяти в першокурсники: національний гімн на початку зустрічі, духовний гімн на завершення, «Обіцянка студента Івано-Франківського медичного фахового коледжу». От тільки текст обіцянки зачитав директор коледжу Володимир Стасюк, а студенти або подумки, або пошепки (видно було під час відеозв’язку) повторювали за ним слова присяги. Згодом кожний отримає на руки і «Обіцянку», яку скріпить своїм підписом, і «П’ять правил дирекції».
     А наразі звучали віртуальні привітання і побажання від директора ІФМФК, колишнього випускника навчального закладу Володимира Васильовича Стасюка, заступника директора з виховної роботи Наталії Валеріївни Мальованчук, кураторів групи 2-9 спеціалізації «Сестринська справа» Олени Миколаївни Рудницької і групи 2-7 спеціалізації «Акушерська справа» Оксани Миколаївни Одокій. Вони бажали успішного навчання в коледжі, що має гарну 80-річну історію і є одним з лідерів в Україні, а також зичили насиченості студентського життя, вірних друзів, мудрості, наполегливості, сумлінності.
     Як запевнив першокурсників і їхніх батьків у привітальному слові Володимир Стасюк, в коледжі зроблять усе, щоб студенти отримали максимально потужні знання і практичні навики, щоб ці роки їм запам’яталися і стали найкращим періодом життя для кожного.
     Карантин закінчиться – і буде можливість теми узагальнити, відзвітувати про своє навчання (кожний студент вестиме «карантинний щоденник»), щось уточнити, про щось подискутувати, зрештою, спілкуватися з викладачами і одногрупниками віч-на-віч, «побачити їхні очі, відчути лікоть товариша».
     Поки що вони віртуально познайомилися з кураторами, створили свої групи у вайбері, дізналися розклад занять. Для групи 2-7 одразу після посвяти в студенти відбулася  перша година спілкування з участю дирекції коледжу, для групи 2-9 вона пройде завтра.
     З 15 вересня для студентів цих двох груп розпочинається навчання у дистанційному форматі згідно з розкладом.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo