Новини

Освітяни з різних областей України обмінювалися думками про бренд педагога-професіонала

       Директор Івано-Франківського базового медичного коледжу (Івано-Франківського медичного фахового коледжу) Володимир Стасюк взяв участь у віртуальному корпоративному тимбілдингу «Особистісний бренд педагога-професіонала в освіті», який відбувся 20 листопада у рамках міжнародної спеціалізованої виставки «Освіта і кар’єра-2020».
     Організатором такого заходу для педагогічних працівників закладів вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти виступив Білоцерківський інститут неперервної професійної освіти. А те, що Володимира Васильовича Стасюка запрошено до виступу як одного з ключових стейкґолдерів, свідчить про його авторитет серед колег і визнання високого рівня Івано-Франківського базового медичного коледжу.
     У студії корпоративного тимбілдингу обговорювалися такі проблеми, як формула персонального бренду педагога-акмепрофесіонала; стратегія брендінгу педагога у віртуальному просторі; середовище розвитку бренду: заклад освіти, колектив, однодумці; омолодження бренду: приведення у відповідність до викликів сучасності; підтримка розвитку бренду педагога; бренд-менеджмент в освіті.
     Можливо, видасться, що надто багато іншомовних слів, але вони підкреслюють, що йдеться про інновації в освіті. Як зазначила директор  Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти», доктор педагогічних наук Вікторія Сидоренко, це не просто запозичення іноземних термінів, вкраплення їх в українську мову, не данина моді, а намагання впроваджувати в освітній процес сучасні методики, у формі діалогу обговорювати важливі проблеми.
     Отож, тимбілдинг – це командоутворюючі ігри, які дають можливість спільними зусиллями змоделювати ситуацію (чи тему) і обговорювати її, сформувати хорошу команду з позитивними результатами. Стейкґолдери – це зацікавлені сторони, які висловлюють свої міркування і з думкою яких рахуються в освітньому середовищі. Як зазначалося в анонсі заходу, це ті, «ім’я яких стало справжнім брендом в освіті». А бренд – це те, що люди про педагога кажуть, як його сприймають, це образ особистості, яка проявляється у професійній діяльності. Кожний з виступаючих давав своє визначення бренду, а Володимир Стасюк доповнив, що «це комплекс понять, які узагальнюють уявлення людей про особистість».
     Приємно, що Володимир Васильович був серед освітян з різних областей України, ім’я яких вважається професійним брендом. Представляючи його, завідувач кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти, доцент Андрій Єрмоленко згадав свій перший приїзд до Івано-Франківська і враження від спілкування з директором ІФБМК: «Я не зрозумів, хто кому підвищував кваліфікацію». Він також наголосив, що Володимир Стасюк – це педагог з високої букви і патріот, який дбає про професійну освіту студентів, про їхню духовність, про здоров’я.
     Власне у своєму виступі Володимир Васильович, як представник медичного закладу освіту, зосередив увагу на проблемі здоров’я. Він розповів, що у коледжі впроваджена Концепція чотирьох рівнів духовного розвитку людини: залежна, посередність, особистість і лідер. При цьому акцентував, що «тільки особистість, а не посередність може претендувати на бренд, тільки особистість надає перевагу духовному над матеріальним». І особливу увагу звернув, наскільки важливо студенту, викладачу забезпечити такий освітній процес, щоб він відчував соціальне благополуччя, комфорт, здоров’язберігаючий радісний процес пізнання світу, створеного Творцем. А це значною мірою, більш як на 50 відсотків, впливає на здоров’я людей. «Негативні емоції на шкільній лаві викликають неадекватні реакції, формують хронічний стрес і викликають ті чи інші захворювання», – зазначив Володимир Стасюк. Тому у брендовій характеристиці педагога важливим є вміння забезпечити комфортний, радісний процес освіти.
     Віртуальне спілкування проходило у вигляді майстер-класу, інтерактивних вправ та інтерв’ю. До корпоративного тимбілдингу долучилося близько двох сотень учасників, як свідчила присутність у чаті. Якщо врахувати, що нерідко підключалися не лише окремі педагоги, а й заклади освіти, то реальна кількість учасників значно більша. Більше того, вони брали участь у інтерактивних вправах, експериментах, навіть «провокаціях», тож спілкування було широким і жвавим. Наголошувалося, що важливо розробляти і просувати власний бренд, вміти адаптуватися до середовища і приймати складні рішення, використовувати сучасні інформаційно-освітні ресурси, постійно самовдосконалюватися.
     Своєрідним підсумком такого заходу, організованого Білоцерківським інститутом неперервної професійної освіти, можуть стати процитовані слова одного з успішних керівників: «Чим більше я працював, тим більше мені щастило».
директор конференція
 
bcino1

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165