Новини

Педрада: про підсумки осіннього семестру і готовність до весняного

     Перед початком нового навчального семестру в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі (Івано-Франківському базовому медичному коледжі) відбулося засідання педагогічної ради. На ньому проаналізовано успішність студентів та відвідуваність занять в осінньому семестрі 2020-2021 р. р. і готовність до нового семестру. Весняний семестр розпочнеться з 25 січня.
     Здавалось би, це вже традиційний захід між двома навчальними семестрами, важливий з огляду на необхідність проаналізувати підсумки зробленого, визначити проблемні місця, поставити завдання на майбутнє (власне з врахуванням проблем і вузьких місць). Та цьогоріч у зв’язку з пандемією коронавірусу канікулярний час в ІФБМК був на тиждень-два довшим, ніж у інших закладах освіти, а засідання педагогічної ради проходило в очно-дистанційному форматі. Як пожартував директор коледжу Володимир Стасюк, «дали можливість викладачам зміцнити здоров’я, а студентам відпочити, щоб можна було дуже інтенсивно розпочати роботу з 25 січня».
     Викладачі мали змогу спостерігати за ходом педради онлайн, а представники дирекції коледжу та керівники циклових комісій подавали інформацію з навчального закладу. Окремо – по всіх відділеннях і курсах, з акцентом на «групі високого ризику». Таких студентів, які мали академзаборгованість, ніби небагато – по кілька на курс, але важливо щодо кожного знати, чи причина у хворобі, чи в технічних проблемах під час дистанційного навчання, а чи у небажанні вчитися.
     Найскладнішою була сесія для четвертокурсників спеціалізації «Лікувальна справа», які складали чотири екзамени. Один студент взяв академвідпустку, інші перездали академзаборгованість.
     Важким осінній семестр був і для першокурсників, адже він адаптаційний. З огляду на дистанційне навчання для декого виявився складним. Однак всі перейшли на наступний семестр.
     За рішенням педагогічної ради створені групи ризику студентів ІІ та ІV курсів, які мали заборгованість за результатами осіннього семестру. Під час очного навчання у весняному семестрі для них будуть проведені три адміністративні контролі, за результатами таких зрізів будуть застосовуватися (при потребі) адміністративні стягнення, запрошуватимуться батьки, щоб мобілізувати студентів задля успішного складання Кроку.М чи ЗНО.
     А студенти ІV курсу спеціалізації «Акушерська справа» уже 25 січня здаватимуть ліцензійний іспит Крок.М. У цьому році він матиме чимало інновацій. Розпочнеться рівно о 8.30, тож студентам треба прийти завчасно, пройти термометрію. Протягом всього іспиту присутніми будуть проктор, охоронна служба або поліція і представник від закладу. Вестиметься відеоспостереження з відеозаписом.
     Було повідомлено, що для коледжу суттєво зросла плата для Крок.М. Один студент обходиться у 693 грн. 43 коп, загалом за всіх 34 студентів спеціалізації «Акушерська справа» це понад 23,5 тис. грн. Така сума, на думку дирекції коледжу, є надмірна. У деяких закладах ліцензійний іспит Крок.М оплачують самі студенти. В ІФБМК прийнято рішення, що за студентів, які отримають добрі і відмінні оцінки, заплатить коледж, при задовільних і незадовільних оцінках за ліцензійний іспит доведеться заплатити студентам.
     На засіданні педради проаналізовано також роботу керівників груп за осінній семестр. За словами заступниці директора з виховної роботи Наталії Мальованчук, через карантин у коледжі проводилося менше різноманітних заходів, конкурсів. Та особлива увага приділялася виховним годинам у першокурсників, в онлайн-форматі проходила посвята у студенти, батьківські збори, конкурси читців і «Пісенний вернісаж». А члени студентського самоврядування зняли кілька відеороликів. Самі ж студенти з власної ініціативи взяли участь у конкурсах художнього слова та спортивних змаганнях.
     Окремо керівники циклових комісій доповіли про готовність до початку нового семестру. Він розпочнеться 25 січня з дистанційної форми. А з 1 лютого, якщо не буде карантинних обмежень, коледж перейде до змішаного навчання. У першу зміну вчитимуться другокурсники, у другу – четвертокурсники, а через тиждень їх змінять першокурсники і третьокурсники. Передбачена можливість проживання в гуртожитку 54 студентів, по троє в кімнаті – за принципом чергування, у кого очне навчання. Ціна за гуртожиток, за словами директора ІФБМК Володимира Васильовича Стасюка, символічна. Керівники груп складають списки тих, хто потребує місця в гуртожитку.
     До початку нового семестру викладачі підготували аудіовідеопрезентації на різні теми, які були заплановані до конференції «Творчість, креативність, неординарність в роботу викладача» до Дня створення коледжу.
     Заслухано також інформацію про виконання рішень засідань педагогічної ради у 2020 році.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165