Новини

Проєкт «30 постатей випускників...» завершиться книгою

      На сайті Івано-Франківського медичного фахового коледжу (Івано-Франківского базового медичного коледжу) завершилася публікація розповідей про випускників різних років під рубрикою «30 постатей випускників..». Всі ці розповіді увійдуть у книжку, яку буде видано до Міжнародного дня медичної сестри.
     Протягом січня 2021 року день-у-день ми знайомили з тими, хто вибрав для себе медичний фах, хто опановував його в Івано-Франківському медичному училищі (згодом коледжі), хто працює в практичній охороні здоров’я на посадах середнього медичного персоналу. Вони різні за віком – хтось закінчив медичне училище пів століття тому, а хтось лише кілька років тому. Вони працюють у різних відділеннях: є серед них головні медсестри лікарень і старші медсестри відділень, операційні і перев’язувальні медсестри, фельдшери швидкої допомоги і завідувачки ФАПів, сімейні медсестри і акушерки, шкільні медсестри і масажисти. Географічно це представники усіх районів. Користуючись соціологічною термінологією, такий собі узагальнений портрет випускника ІФБМК, присвячений 30-річчю незалежності України.
     Ідея такого проєкту належить директору коледжу, колишньому його випускнику Володимиру Васильовичу Стасюку: через долі випускників показати працю медичних сестер, фельдшерів, акушерок (про них не часто розповідають і пишуть), роль навчального закладу у їхньому формуванні як особистостей, розповісти про вибір фаху і викладачів, які були добрими вчителями і наставниками, які прищепили любов до медицини, людей, України.
     Їхня праця є цеглинками в розбудову незалежності України, їхній досвід є прикладом для молоді, яка обирає свій шлях у житті. І позаяк проєкт присвячений 30-річчю незалежності України, розповіді були вміщені на сайті коледжу під рубрикою «30 постатей випускників...». Готувала їх заслужена журналістка України Галина Добош.
     Публікація матеріалів на сайті (всі вони зібрані у розділі «Виховна робота»), їх поширення в соцмережах викликали чимало коментарів зі словами вдячності і захоплення працею медсестер.
    А до Міжнародного дня медичної сестри заплановане видання окремої книги з цими нарисами про випускників. За словами директора коледжу Володимира Васильовича Стасюка, кожний з тих, про кого в ній йдеться, отримає примірник книги в подарунок.
     Та проєкт не завершується. Уже восени плануються наступні розповіді про колишніх студентів Івано-Франківського медичного фахового коледжу (Івано-Франківського базового медичного коледжу), спогади про роки навчання, про викладачів. Чекаємо ідей і пропозицій, про що було б цікаво прочитати, про кого було б варто розповісти. Редакційна рада відкрита для думок читачів.
Прес-центр коледжу.
30book

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165