Новини

Інноваційна освіта, атестація викладачів – основні теми засідання обласного методоб’єднання

     Як і планувалося, 11 березня на базі Івано-Франківського медичного фахового коледжу (Івано-Франківського базового медичного коледжу) відбулося засідання обласного методичного об’єднання методистів закладів фахової передвищої освіти Івано-Франківської області. І знову його довелося провести в онлайн-форматі на платформі Zoom.
     Відкрила відеоконференцію та була модератором зустрічі методистка ІФБМК Ірина Іванівна Гафійчук, яка з минулого року є головою методоб’єднання.
     Сподівання, що березневе засідання методоб’єднання відбудеться в очній формі, а не дистанційно, не справдилися. Більше того, час його проведення припав на «червону зону», в якій опинилося Прикарпаття у зв’язку з високою захворюваністю на коронавірус. Однак життя продовжується, заклади освіти змушені пристосовуватися до дистанційних форм навчання. Зрештою, за рік часу вже є певний досвід такого онлайн-навчання. Тож основна увага приділялася дистанційному навчанню та використанню інноваційних методик. Власне такі засідання методоб’єднання є важливими і корисними з огляду на можливість обміну досвідом роботи.
     Як і було заплановано у жовтні минулого року, відбувся вебінар «Професіоналізм, інновації, творчість – основа розвитку потенціалу педагога». З презентацією досвіду роботи виступила методист Івано-Франківського фахового коледжу ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» Людмила Миколаївна Ликтей. На початку своєї доповіді вона наголосила, що «професіоналізм потрібний як ніколи, інновації застосовуємо щоденно». В умовах карантинних обмежень, дистанційного навчання це особливо актуально.
     Тема, над якою працює Івано-Франківський фаховий коледж ПНУ, якраз стосується підготовки майбутнього фахівця до інноваційної освітньої діяльності. Людмила Миколаївна Ликтей поінформувала про різні цифрові ресурси, програми, інструменти, які використовуються для дистанційного навчання, акцентувала на підвищенні кваліфікації педагогів, медіакомпетентності, міжнародній діяльності. А розповідь про навчальну і виховну роботу у коледжі у звичному режимі, а не онлайн доповнила добірка світлин про тренінги, ділові ігри, конкурси, тематичні заходи тощо.
     Про роботу навчально-методичного центру ВСП  «Надвірнянський фаховий коледж НТУ» розповіла методист Марія Богданівна Мамчук, виступаючи з доповіддю «Партнерська взаємодія учасників освітнього процесу: співпрацюючи, допомагаємо». При цьому зазначила, що педагогічне партнерство є ключовим компонентом формування життєво компетентної особистості. І це партнерство передбачає співпрацю викладача, студента, батьків.
     Цікавим є досвід Надвірнянського фахового коледжу національного транспортного університету з впровадження інноваційних технологій, участі у грантових проєктах, налагодження співпраці з різними закладами освіти. Це підтвердила і участь у засіданні методоб’єднання представників адміністрації Надвірнянського коледжу, а також коледжу з Кременчуга і школи-ліцею з Назавизова.
    Важливим питанням на засіданні методоб’єднання була організація атестації педагогічних працівників, адже до кінця березня у закладах освіти відбудуться засідання атестаційних комісій. Голова методичного об’єднання Ірина Іванівна  Гафійчук поінформувала про вимоги до оформлення документації, терміни подачі. Було чимало запитань, зауважень, пропозицій від членів методоб’єднання.
    Загалом представники різних закладів освіти погоджувалися, що такі зібрання важливі для обміну досвідом: «спілкуючись, обмінюючись досвідом, ми збагачуємося». А ще зізнавалися, як бракує очного спілкування.
    Від членів методоб’єднання чекають пропозицій щодо планування роботи методичного об’єднання методистів закладів фахової передвищої освіти Івано-Франківської області на 2021-2022 навчальний рік.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165