Новини

На другому курсі відбулися батьківські конференції

     Організація освітнього процесу у весняному семестрі, аналіз успішності студентів і відвідувань, підготовка до ДПА у формі ЗНО – такі основні теми, які розглядалися у неділю, 21 березня, на батьківських конференціях на ІІ курсі спеціалізацій «Лікувальна справа» та «Сестринська справа» в ІФМФК. І вперше в новому статусі навчального закладу – з 12 березня офіційно змінена назва на Івано-Франківський медичний фаховий коледж, який є правонаступником Івано-Франківського базового медичного коледжу.
    Такі конференції у березні-травні у коледжі вже традиційні і спрямовані на те, аби студенти могли максимально освоїти освітню програму та успішно закінчити весняний семестр. Інша річ, що через пандемію коронавірусу їх знову доводиться проводити в онлайн-форматі. І тоді декому з батьків потрібна допомога дітей, аби підключитися до конференції на платформі Zoom. Та це лише додатково підтверджує думку, що трикутник взаємодії «студенти, викладачі, батьки» може забезпечити хороші результати. А адміністрація і викладачі коледжу намагаються максимально допомогти пом’якшити незручності дистанційного навчання, морально підтримати студентів.
    До проведення конференцій долучився і директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк. Він, зокрема, поінформував про новелу, яка впроваджується у коледжі: всі акаунти, в яких працюють викладачі, зібрані в одному місці задля системи взаємовідвідувань. Це дає можливість представникам адміністрації коледжу, головам циклових комісій, завідувачам відділень в будь-який момент підключатися до онлайн-заняття чи виховної години. Це аж ніяк не свідчить про недовіру до викладача, але є для нього своєрідним стимулом тримати себе в тонусі, сприймати кожне заняття як відкрите. Ще одне цікаве нововведення – «скринька довіри», де за електронною адресою, доступ до якої має лише керівник навчального закладу, батьки можуть звернутися зі своїми зауваженнями, питаннями, проблемами та побажаннями.
    Не випадково перші батьківські конференції відбулися на другому курсі, у всіх семи групах за недільний день. Адже цих студентів чекає ДПА у формі ЗНО. На цьому наголошували заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук, заступниця директора з навчально-методичної роботи Олександра Денисівна Воєвода, завідувачка відділення Мирослава Василівна Вацеба.
    Про організацію освітнього процесу у весняному семестрі батьків поінформувала Олександра Денисівна Воєвода. До 14 червня – навчання, з 15 до 27 червня – екзамени, після 28 червня – канікули.
    Багатьох батьків хвилює питання, коли буде очне навчання. Почули у відповідь: все залежить від ситуації із захворюваністю на COVID-19. Як тільки Прикарпаття вийде з «червоної зони», у коледжі одразу приступлять до змішаного навчання. І, як обіцяють, першими на очне навчання вийдуть другокурсники.
    У цьому семестрі вони складатимуть два предмети: це анатомія і фізіологія людини; догляд за хворими та медична маніпуляційна техніка. Ці дві оцінки враховуватимуться не лише для додатка до диплома, який студенти отримають через два роки, а й для додатка до свідоцтва про повну загальну середню освіту, який отримають уже в кінці червня. Тому детально було проаналізовано успішність студентів і відвідування занять.
    Зрозумілі хвилювання батьків, навіть побоювання, пов’язані з дистанційним навчанням. Та у коледжі намагаються використовувати різні форми такого навчання на різних платформах. З усіх дисциплін на освітню платформу Moodle закачані тестові завдання, презентації, відеосюжети, стислі конспекти. Всі студенти мають вільний доступ до цієї платформи і можуть все це використовувати у навчанні.
     Дистанційне навчання стало причиною того, що офіційно, наказом МОН України, звільнені від державної підсумкової атестації учні 4-х і 9-х класів. Швидше за все, студентів коледжу чекає ДПА у формі ЗНО. І це дуже відповідально. Як розповіла Мирослава Василівна Вацеба, всіх студентів зареєстрували на ЗНО. Два обов’язкові предмети – українська мова і математика. Третій предмет – історія України або іноземна мова. Четвертий – на вибір студентів (здебільшого біологія, хімія). Батьків поінформовано про дати ДПА у формі ЗНО, організаційні моменти щодо сертифікатів на проходження ЗНО, пробне тестування 10 квітня, а також дано перелік сайтів з матеріалами для підготовки до ЗНО по всіх предметах.
     Олександра Денисівна Воєвода пообіцяла, що з виходом на очний цикл навчання для другокурсників у коледжі будуть проведені додаткові консультації, своєрідний «мозковий штурм» на вивчення тих предметів, які виносяться на ЗНО. Але, звертаючись до батьків, наголосила, як важливо займатися кожного дня.
    Наталія Валеріївна Мальованчук також розповіла про завпроваджену в ІФМФК систему взаємовідвідувань занять викладачів та про додаткові консультації для студентів. При цьому вимоги до занять: щоб проходили максимально насичено і цікаво, щоб мали прикладний характер. Не забула і про заняття фізичними вправами, що не менш важливо з огляду на те, скільки часу студенти проводять за моніторами і як мало рухаються в умовах карантину.
    Практичний психолог Мар’яна Валентинівна Усенко підготувала аудіоролики на різні теми. Один з них – як вберегти дитину від самогубства батьки змогли переглянути і почути поради, на що звертати особливу увагу. З огляду на хвилю дитячих самогубств в Україні, тема актуальна і болюча. Інші аудіоролики психолога теж варто батькам переглянути, вони є на YouTube-каналі.
    Після загальної батьківської конференції батьки продовжили спілкування з керівниками груп. Можна було поставити конкретніші питання щодо навчання своїх дітей і відвідування занять.
    Протягом березня в ІФМФК планують провести такі батьківські конференції і на інших курсах.
Прес-центр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165