Новини

Батьківські конференції на третьому курсі

     25 березня в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі розпочалися батьківські конференції на ІІІ курсі. Першими були 1 та 5 групи спеціалізації «Лікувальна справа».

    Загалом на зв’язок на платформі Zoom вийшло 75 учасників батьківської конференції. Тішить, що батьки самі чи з допомогою своїх дітей освоїли (вимушено, і нема на те ради) такий формат спілкування. Але представників коледжу аж ніяк не тішить, що з цих 75 у 25 було виключене відео. І така ж картина зі студентами під час дистанційного навчання. Як викладачам проконтролювати їхню повноцінну участь в освітньому процесі? Зрештою, чи легко спілкуватися з темним екраном?

     Між тим згідно з вимогами Міністерства освіти і науки України обов’язково повинен бути відеозв'язок під час дистанційного навчання. А в медичному коледжі ще однією вимогою є дотримання медичної форми – одягання білих халатів на заняття, навіть якщо вони вдома. На цьому наголосили заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук та завідувачка відділення Альона Миколаївна Валовіна.

     Для третьокурсників весняний семестр завершиться 19 квітня. А літня екзаменаційна сесія велика – чотири екзамени, два диференційовані заліки, сім заліків з дисциплін, які переходять на наступний семестр. Тому, як зазначила Альона Миколаївна, важливо вчасно відпрацювати всі пропущені заняття. Часу залишається не так багато. А викладачі, зі свого боку, крім звичайних консультацій та відробок, готові проводити додаткові консультації. Бо всі зацікавлені, аби студенти успішно завершили семестр – і вони самі, і викладачі, і батьки.

     Так, дистанційне навчання – це важко, незручно, декого розхолоджує, декому бракує спілкування «очі в очі». Не менш складне і проходження виробничої практики у такому форматі. Заступник директора з навчально-виробничої роботи Ярослав Олександрович Гарко розповів, як практика проходила раніше, у доковідний час: в лікувальних закладах біля ліжка хворого, маленькими бригадами по п’ять студентів, по 7-10 днів у різних відділеннях. Через COVID-19 доступу до закладів охорони здоров'я зараз нема. Третьокурсники, які в минулому році дистанційно проходили такі важливі диспіпліни як догляд за хворими – в лікувальній справі, основи медсестринства – в сестринській справі, відчули, як бракує можливості відпрацювати практичні навички.

     Є сподівання, що у весняному семестрі таки вдаться виробничу практику проходити не лише дистанційно, а й очно, у коледжі. Триватиме вона з 4 травня до 27 червня. Ярослав Олександрович розповів про групу у вайбері, де буде розклад консультацій, електронний варіант щоденника практики та цифрового звіту, ситуаційні задачі. Обов’язково варто переглядати спеціально записані відео з усіх практичних навиків, відтворювати їх вдома, на собі чи на рідних. А при очному проходженні виробничної практики буде можливість відпрацьовувати практичні навики в тренажерному кабінеті, в кабінеті доклінічної практики, один на одному. А от проходити виробничу практику за місцем проживання в час пандемії коронавірусу категорично заборонено.

     Спілкуючись з батьками, директор коледжу Володимир Васильович Стасюк побажав, «аби нами усіма оволодів оптимізм, аби ми розуміли, що рано чи пізно це закінчиться». Він розповів про те, як у коледжі намагаються використовувати різні форми занять, щоб зробити дистанційне навчання результативним і якісним. Повідомив про взаємовідвідуваність занять як форму контролю за викладанням, а також про «скриньку довіри», куди батьки можуть повідомляти про свої побажання і зауваження та доступ до якої є лише у директора.

     Спільні збори з адміністрацією коледжу продовжила «година спілкування» з керівниками груп.

Прес-центр коледжу.

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165