Новини

У неділю відбулися батьківські конференції на першому курсі

      Ще кілька днів – і батьківські конференції в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі завершаться. 28 березня, як і попередньої неділі, збори відбулися у семи групах І курсу спеціалізацій «Лікувальна справа» та «Сестринська справа». Всі конференції проходять дистанційно, на платформі Zoom.

     «Сапа, яка сапає, завжди блискуча», – зазначив, спілкуючись з батьками, директор коледжу Володимир Васильович Стасюк. Який вигляд матиме ця сапа без роботи, неважко здогадатися – заржавіє. Отак і студентам потрібно постійно працювати (навчання – то їхня праця), і цьому сприяє рівносторонній трикутник: студенти, викладачі, батьки.

     Власне, батьківські конференції і проводяться задля того, аби спільними зусиллями покращити якість освітнього процесу, підтримати студентів, допомогти їм. А оскільки є два-три місяці до закінчення весняного семестрі (на кожному курсі – свої терміни), то ще є час відпрацювати пропущені заняття, попрацювати продуктивно.

     Тим більше, як зауважив Володимир Васильович, пандемія коронавірусу «зіпсувала» перший рік навчання. Перехід від шкільної системи освіти до навчання у коледжі і так є складним, потребує адаптації, а тут ще й ускладнився дистанційною формою навчання. Але рано чи пізно COVID-19 завершиться. І директор коледжу закликав батьків «зберігати оптимізм». Та нагадав про отой рівносторонній трикутник. Бо в умовах карантину і дистанційки батьки навіть ближчі до своїх дітей, ніж викладачі і повинні їх підтримувати. Викладачі впроваджують різні форми навчання (серед цікавинок, приміром, аудіовідеопрезентації, коли можна прослухати лекції), використовують різні методи їх вдосконалення. Серед останніх новинок – взаємовідвідуваність занять (можливість зайти на будь-яке заняття, «попередньо не стукаючи у двері») і «директорська скринька довіри».

      Як повідомила заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук, вже перші листи у скриньку надійшли на електронну адресу, яку повідомляли під час батьківських конференцій на всіх курсах. Доступ до «скриньки довіри» є лише у директора коледжу. 

      Розповідаючи батькам першокурсників про організацію освітнього процесу у весняному семестрі, заступниця директора з навчально-методичної роботи Олександра Денисівна Воєвода зазначила, що для першокурсників «навантаження було свідомо невелике», аби дати можливість студентам адаптуватися. Семестр для них триватиме до 27 червня. Кілька останніх днів буде відведено для консультацій і відробок. Та при цьому наголосила, що обов’язковою умовою для переведення на другий курс є позитивні оцінки з усіх предметів. Тому потрібно закрити усі пропуски і повністю виконати навчальний план. Згідно з рішенням адміністративної ради, якщо протягом двох тижнів пропуск не відпрацьований, то він автоматично перетворюється в незадовільну оцінку. Якщо пропуски з поважних причин, то терміни відпрацювання можуть бути продовжені.

      На першому курсі студенти не складають ні диференційовані заліки, ні екзамени. Батьків поінформовано про предмети і дисципліни, які студенти вивчали на першому курсі і які вчитимуть на другому. При цьому Олександра Денисівна особливу увагу звернула на ті, з яких в наступному році у студентів буде ДПА у формі ЗНО. На першому курсі для них уже проводився факультатив з української мови. Інші предмети інтегровано вивчатимуться на другому курсі.

     «Хай не видається, що ДПА у формі ЗНО десь далеко», – сказала і завідувачка відділення Мирослава Василівна Вацеба. Вона проаналізувала успішність та відвідуваність студентів, виокремивши насамперед проблеми дистанційного навчання. Це, зокрема, вимоги включення відеозв’язку під час занять, одягання білих халатів, що дисциплінує студентів, «стимулює відчути навчання». Конкретніше про успішність і пропуски йшлося після закінчення зустрічі з представниками адміністрації коледжу під час «години спілкування» з керівниками груп.

      Психологиня коледжу Мар’яна Валентинівна Усенко провела для батьків мультимедійну презентацію «Як підняти настрій і не впадати в депресію», а також зачитала думки підлітків, що вони хочуть від батьків (за матеріалами опитувань першокурсників). «Контролюйте, але намагайтеся більше проявляти довіри дітям», – важлива порада батькам.

      Під час спілкування з батьками директор коледжу Володимир Васильович Стасюк нагадав слова, які є своєрідним девізом коледжу: «Думаю, отже існую. Творю, отже живу», а також розмірковував, чому погане навчання можна вважати гріхом. А ще повідомив, що з березня навчальний заклад змінив назву: тепер це Івано-Франківський медичний фаховий коледж, який готує фахових молодших бакалаврів.

Прес-центр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165