Новини

На третьому курсі розпочалися екзамени

     Екзаменаційна сесія на третьому курсі спеціалізації «Лікувальна справа» в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі розпочалася з української мови за професійним спрямуванням. Першими екзамен складали студенти 1 групи. Іспит проходив в очній формі. Традиційно на екзамен з української мови студенти приходять у вишиванках.
     Спочатку було слово... Слово до слова – та й зложиться мова... Свою рідну мову потрібно знати і шанувати. Тому це обов’язковий предмет на випускних екзаменах у школі і на вступних до вищих навчальних закладів, складають такі іспити і студенти на ІІІ курсі під час навчання у коледжі. Погодтесь, ким би не був за фахом спеціаліст, він повинен говорити і писати грамотно. А ще – усвідомлювати значення мови для розвитку нації. Бо, перефразовуючи Олеся Гончара, мова – це і духовність народу, і його пам’ять, і музика, і фарби, й інтелект.
     Третьокурсники на екзамені з української мови за професійним спрямуванням повинні показати і теоретичні знання, і практичні вміння. Спочатку проходили тестовий контроль і виконували шість практичних завдань на платформі Moodle. Наступний етап екзамену проходив в кабінеті. Хто який витягне білет – їх 40 по два питання – але в кожному поєднання теорії і практики. Приміром, теоретичне питання «розповісти про державотворчу роль мови", а друге – скласти заяву, чи автобіографію, чи резюме. Хіба в майбутньому це не згодиться? Хіба це не за професійним спрямуванням?
    За таким же принципом – поєднання теоретичних питань і практичних вмінь проходитимуть й інші екзамени. Їх у третьокурсників чотири: українська мова за професійним спрямуванням, неврологія, психіатрія та наркологія, інфектологія. Напередодні екзаменів проводяться консультації.
     Закінчується весняна екзаменаційна сесія у третьокурсників 28 квітня. У травні у них розпочнеться виробнича практика. В якому форматі вона проходитиме – залежатиме від ситуації з коронавірусом. Сподіватимемось все-таки на краще. Бо практичні навички найлегше засвоїти, коли є можливість і бачити зблизька (а не лише з екрану), і відпрацювати на фантомах чи студентах-волонтерах, ще й  при мудрих настановах викладачів.
     Завтра екзамен з української мови складатимуть студенти групи ІІІ-5.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165