Новини

Міжнародна конференція: інновації для компетентності педагогів

     Директор Івано-Франківського медичного фахового коледжу Володимир Васильович Стасюк взяв участь в Міжнародній конференції з онлайн-трансляцією «Інноваційні моделі розвитку науково-методичної компетентності педагогів професійної і фахової передвищої освіти: досвід, проблеми, перспективи».
     Організаторами конференції виступили Міністерство освіти і науки України, Білоцерківський інститут неперервної професійної освіти, Університет менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України, Всеукраїнська асоціація працівників професійно-технічної освіти. В ній взяли участь кілька сотень науковців, керівників закладів освіти, педагогів, громадських активістів з різних областей України, а також фахівці з Польщі, Німеччини, Болгарії, Грузії, Молдови. Цікаво було почути про особливості системи професійної і фахової освіти в цих країнах, про досвід, який можна використати і адаптувати до наших умов.
     І все ж йшлося насамперед про інноваційні підходи у вітчизняній освіті. Символічно, що онлайн-конференція відбулася 20 травня, у Всесвітній день вишиванки, адже майбутнє будь-якої нації визначає якість освіти. Іншими словами, освіта – це інвестиції в майбутнє, без якісної освіти не буде майбутнього.
     Про поточний стан та перспективи розвитку системи фахової передвищої освіти в Україні розповіла у своєму виступі начальник головного управління вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України Світлана Кретович.
     Спікери конференції особливу увагу приділяли логістиці управління закладом освіти задля розвитку креативності педагогічних працівників, створенню інноваційно-розвивального середовища, розвитку науково-методичної компетентності педагогів в умовах суспільних та освітніх викликів.
     Одним із викликів стала пандемія коронавірусу. І саме директор Івано-Франківського медичного фахового коледжу Володимир Васильович Стасюк на міжнародній конференції поділився досвідом забезпечення якості освіти в нашому закладі в умовах пандемії: від створення безпечних умов для студентів і працівників до організації навчального процесу і до підвищення кваліфікації викладачів.
      Насамперед – безпечна освіта. Працівники коледжу були забезпечені масками багаторазового користування з натуральної тканини та безкоштовно пройшли ІФА-тестування на визначення імуноглобуліну М і G. Встановлено майже 70 бактерицидних рециркуляторів. Після дистанційного навчання в умовах карантину було запроваджене змішане навчання, а гуртожиток переведено на готельний принцип функціонування.
     Особливу увагу Володимир Васильович звернув на самоосвіту педагогічних працівників, участь в онлайн-конференціях для лікарів і медсестер, роботу школи комп’ютерної грамотності – все це має позитивний вплив на розвиток компетентностей викладачів. А їхнє завдання – не лише дати професійні знання, а й виховати особистість.
     Тож виступ директора ІФМФК був ширшим за окреслену тему діяльності в умовах пандемії. Бо Володимир Васильович порушив проблеми освіти у поєднанні з відновленням релігійності студентів та усвідомлення ними свого призначення, національно-патріотичним вихованням, підтримання зв’язку з випускниками тощо. А підсумки його виступу варто процитувати дослівно:
     «1. Якісна освіта – це основа розвитку будь-якої країни.
  1. 2. Якісна освіта – це якісні Закони і їхнє обов’язкове виконання.
  2. 3. Якісна освіта в Україні попередила б московсько-українську війну.
  3. 4. Якісна освіта – це правильне використання термінів, зокрема: не рускоязичний українець, а двомовний українець; не день Побєди, а перемога радянського «гулагу» над німецьким «освенцімом»; не АТО чи конфлікт на Сході України, а московсько-українська війна; не російська федерація, а московська імперія; не російські окупанти, а московсько-кремлівські окупанти.
     Зрештою, Україна – це Україна-Русь (М. Грушевський)».
     Виступ Володимира Васильовича Стасюка викликав зацікавлення учасників конференції. Дехто навіть зазначив, що він «говорив про те, що інші боялися сказати».
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165