Новини

Ліцензійний іспит Крок.М у медсестер

     Для студентів випускного курсу Івано-Франківського медичного фахового коледжу 8 і 9 червня є особливо відповідальним періодом: проходить ліцензійний іспит Крок.М. на ІV курсі спеціалізацій «Сестринська справа» та «Лікувальна справа». Такий іспит одночасно відбувається у всіх закладах фахової передвищої освіти України.
     Першими Крок.М. 8 червня складали медсестри – 190 студентів спеціалізації «Сестринська справа» ІФМФК. Їх було поділено на дві зміни і писали вони у двох аудиторіях. Дотримувалася соціальна дистанція і всі студенти були у захисних масках.
     Наскільки серйозним є цей іспит, свідчить навіть підготовка до його початку: всі дані перевірялися з паспортами, а поліцейський з металошукачем унеможливлював проходження в аудиторію з засобами додаткових джерел інформації: телефонами-смартфонами, прихованими навушниками (як не згадати фільм-класику «Операція И»?). Має бути по-чесному: сподівання лише на власні знання.
     Як тільки перший студент зайшов в аудиторію, розпочалася відеофіксація. І так до останнього студента, який залишив аудиторію. Цей повний відеозапис буде передано до Києва, у центр тестування. Вперше так здавали Крок.М. у цьому році акушерки, і тоді чотири диски з майже чотиригодинним записом було передано у Київ.
     За ходом іспиту спостерігали чотири проктори. Кожен студент отримав буклет з 150 тестовими завданнями, на які потрібно було відповісти. На кожен тест – одна хвилина. Оперативно, швидко – зрештою, майбутня робота медичних сестер теж потребуватиме від них швидкого реагування. В цьому році, на відміну від попередніх, не було передбачене початкове заповнення олівцем, тільки чорною ручкою.
     А нагадувати, наскільки важливим є Крок.М., напевно, зайве. Він є обов‘язковою складовою державної атестації ще за програмою молодшого спеціаліста, який показує вміння використовувати знання та розуміння випускниками основних найважливіших професійно-орієнтованих дисциплін. Без сертифікату ліцензійного іспиту не можна отримати диплом про закінчення коледжу. Про це знають всі студенти.
     Попередньо в ІФМФК для четвертокурсників проходили консультації, кому потрібно було – додаткові заняття, щоб студенти змогли добре підготуватися до Кроку.М. Була можливість пройти тренінгові тести, які були завантажені на освітній платформі Moodlе. Пощастило і в тому, що карантинні обмеження в останні місяці були зняті і студенти випускного курсу змогли навчатися в очному режимі.
     З огляду на тривалий карантинний період у коледжі вирішили піти назустріч студентам: згідно з розпорядженням директора в останні суботу і неділю перед складанням Кроку.М. в онлайн-режимі відбулися по три консультації (три астрономічні години з перервами в суботу і три в неділю) з різних дисциплін. Вони проводилися для того, щоб мобілізувати студентів, допомогти їм, користуючись спортивною термінологією, не втратити форму.
     Завтра, 9 червня, ліцензійний іспит Крок.М. складатимуть фельдшери – дві групи студентів спеціалізації «Лікувальна справа».
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165