Новини

Третій день вступних іспитів для дев’ятикласників  

     16 липня – третій день вступних випробувань. В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі продовжуються вступні іспити для абітурієнтів на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу).
     Хто в який день проходить вступні випробування – це не лотерея і не випадковість. Групи формувалися у міру надходження документів від вступників. Самі ж тестові завдання і вимоги при їх оцінюванні незмінні і однакові для всіх. Кожен вступник витягає номер свого завдання і сідає на вказане місце. На наступному іспиті знову ж жеребкування – тож нікого не звинуватиш в необ’єктивності. А задля дотриманням порядку (без смартфонів чи шпаргалок) ведеться відеоспостереження.
     Розпочинаються екзамени в усіх групах однаково: з 10 години з української мови і з 11.30 – з біології. На складання кожного іспиту відводиться по годині. Між екзаменами 30 хвилин перерви – достатньо, щоб відпочити, попити водички, заспокоїтись від одного іспиту і налаштуватися на наступний. Розклад вступних іспитів для конкурсного відбору осіб, які на основі базової загальної середньої освіти вступають на навчання в ІФМФК, вміщено на сайті коледжу у розділі «Абітурієнту» (це нагадування для тих, хто від надмірних хвилювань міг забути день складання іспитів чи години).
     Вступники мають 12 тестових завдань з української мови і 24 з біології. Так було і в минулому році. А раніше кількість тестових завдань була дещо більшою. Як запевняють викладачі, нема легших і складніших варіантів – всі завдання рівноцінні за складністю.
     І, як свідчать результати за перші два дні, для підготовлених абітурієнтів не становлять проблем. У першій групі четверо вступників отримали по 12 балів і з української мови, і з біології, стільки ж абітурієнтів отримали 12 і 11 балів. У другій групі двоє по 12 балів і п’ятеро по 12-11, ще двоє мають 12 і 10 балів і двоє – по 11 балів з обох предметів.
     За словами відповідального секретаря приймальної комісії Ірини Іванівни Гафійчук, загалом абітурієнти показують непогані знання. У більшості оцінки вищі 8-9 балів. Найнижчі оцінки (таких небагато) 4-5 балів. Незадовільних оцінок за перші два дні вступних випробувань (14-15 липня) не було, двоє абітурієнтів не з’явились на іспити.
     Позитивно те, що свої результати вступники знають вже до кінця дня. Їх можна побачити на сайті коледжу. Оцінки подаються без прізвищ, за номерами особових справ вступників. Це робиться з морально-етичних міркувань, щоб меншим був біль і сором при низьких показниках абітурієнта. Бо це все-таки діти, які ще не навчені, користуючись спортивною термінологією, тримати удар. Але водночас вони повинні відчувати відповідальність за свою працю (навчання – це таки праця) і її результати.
     Згадаймо одразу і результати вступних випробувань одинадцятикласників на основі повної загальної середньої освіти, які проходили 13 липня. Найнижчий показник – 120 балів, у багатьох вступників по 180-190 балів, а одна дівчина отримала 200 балів і з української мови, і з біології.
     До речі, оцінки вступників на основі базової загальної середньої освіти теж переводяться у 200-бальну систему.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165