Новини

Сьомий день вступних іспитів для дев’ятикласників

     20 липня – сьомий день вступних випробувань. В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі тривають вступні іспити для абітурієнтів на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу).
    Все менше груп, які складатимуть вступні іспити. Вступний марафон в ІФМФК підходить до завершення. Абітурієнти семи груп пройшли вступні випробування, залишилося ще три групи. Приємно, що наразі незадовільних оцінок ні з української мови, ні з біології не було.
    Сьогодні поговоримо про шифрування робіт, переведення оцінок в 200-бальну систему і виведення рейтингових показників.
    Кожного дня вступні випробування завершуються виставленням результатів іспитів на сайті коледжу або у спеціально створеній групі абітурієнтів у вайбері. Тож очікування оцінок не  розтягується на безсонну ніч. Хіба невдоволення своїм показником у декого може викликати безсоння.
     Свої результати кожний вступник бачить не за прізвищем, а за номером, отриманим при подачі заяви і документів на вступ в ІФМФК. Ці ж номери були і в аркушах результатів вступних випробувань (екзаменаційних листках). Таке шифрування зменшує «психологічний травматизм» при не дуже високих оцінках, бо для інших ім’я абітурієнта залишається невідомим.
    З минулого року оцінювання проводиться за 200-бальною системою. Якщо для одинадцятикласників, які складали пробні вступні іспити з української мови і біології, оцінки виставлялися одразу за такою системою, то для дев’ятикласників зберігається звична, «шкільна» 12-бальна система. А вже потім ці оцінки за спеціальною методикою переводитимуться в 200-бальну систему.
     Про самі оцінки зауважимо таке: є вступники, що з обох екзаменів отримали по 12 балів, є з результатами 10-11-12, є і з низькими – 4-5. Але буває і так, що в декого з української мови 7, а з біології 12, чи навпаки – з біології 12, а з рідної мови 6. І ще раз переконуємося у правильності рішення проводити два екзамени в один день, бо при оцінці 6-7 дехто міг би відмовитися від наступного іспиту. У коледжі переконані, що за студентські роки знання з цих предметів можна вирівняти – було б бажання.
     Ті, хто отримав найвищі оцінки, вже можуть вважати себе студентами. А загалом рейтингові списки формуватимуться за результатами вступних випробувань плюс середній бал документа про базову  загальну середню освіту, теж переведений в 200-бальну систему. З минулого року введений також сільський коефіцієнт (1,05).
     Рейтингові списки вступників на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу) будуть оприлюднені у суботу, 24 липня, о 16:00 на інформаційному стенді приймальної комісії та на веб-сайті коледжу.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo