Новини

Слідами давнього Галича!

     В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі відзначили День працівника освіти цікавим екскурсійним туром «Давній Галич». Поїздка відбулася з ініціативи циклової комісії загальноосвітніх дисциплін (голова ЦК – Римар Н. А.), а також профспілкової організації закладу (голова – Мельник Н. М.).
     Древній Галич вважається одним з найпотужніших центрів, в якому формувалася державність країни. Тут були складені перші державні документи, друкувалася і переписувалася Євангелія. Учасники екскурсії відвідали Крилос (столицю Галицько-Волинського князівства). Тут, у «Музеї історії давнього Галича» ознайомилися з локаціями, які збереглися ще з княжих часів: могутні вали та фундаменти Успенського храму (1157 р.), Василівська каплиця (1500 р.), Митрополичі палати (XVIII ст.), церква Успіння Пресвятої Богородиці (XVI ст.), курган «Галичина могила» (Х ст.).
     У Музеї народної архітектури і побуту Прикарпаття учасники екскурсії мали змогу побачити давні житла, особливості побуту та культури чотирьох етнографічних груп українців на території Івано-Франківської області – ополян, покутян, гуцулів та бойків.
     Надзвичайно щирі емоції і захоплення були під час відвідання Центру реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку, який функціонує з метою відновлення і подальшого повернення у рідну стихію представників місцевої фауни, які потрапили в біду. Цікаво, що тут функціонує екзотаріум з екзотичними тваринами (папугами (хвилястими, корелами, нерозлучниками), японськими перепелами, горлицями-цукрівками), а також у заповіднику можна зустріти лисицю, лебедя-шипуна, білого лелеку, сіру соню, канюка, оленя благородного, бізона, муфлона, ведмедя, вовка, сову, орла, чорного лелеку та ін. не менш цікавих представників світу природи.
     Ознайомившись із сучасним Галичем, учасники екскурсії відвідали церкву Різдва Христового (XIII-XVІ ст.), Старостинський замок (XIV ст.) на високому пагорбі та старий металевий міст (1900 р.) через р. Дністер. Прикметно, що в княжу добу на місці сучасного Галича знаходився торговий порт.
     Поїздка була направду захоплива і цікава, адже працівники Івано-Франківського медичного фахового коледжу були приємно вражені багатою історією міста, визначними пам’ятками давньогалицької білокам’яної архітектури, неповторними у своїй красі пам’ятками історії та культури давньої столиці.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165