Новини

Івано-Франківськ - Кам'янське: онлайн-марафон до Дня Соборності

     У рамках всеукраїнського онлайн-марафону, присвяченого Дню Соборності, 20 січня відбулася онлайн- зустріч студентів Івано-Франківського медичного фахового коледжу та медичного фахового коледжу м. Кам'янське Дніпропетровської області - своєрідний ланцюг єднання за допомогою онлайн-зв'язку. Телеміст - шостий для студентів з Дніпропетровщини і перший для прикарпатців - проходив на платформі Zoom.
     22 січня 1918 року перший український парламент - Українська Центральна Рада Четвертим універсалом проголосив незалежність Української Народної Республіки. Через рік, 22 січня 1919-го, на Софійській площі у Києві в урочистій атмосфері було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Українську державу. Один час саме у Станіславові працював уряд ЗУНР.  Саме про цю важливу сторінку історії, що є днем проголошення незалежності і символом духовного єднання України, говорили учасники телемосту.
     Та спершу відбулося дистанційне знайомство. Розпочалося воно з обміну привітаннями та візитівками.  Студенти-першокурсники спеціалізації "Сестринська справа" Івано-Франківського медичного фахового коледжу, які зібралися в приміщенні бібліотеки, прийшли у вишиванках, інші долучилися дистанційно у Zoomi. Учасники телемосту переглянули відеорозповіді про Івано-Франківськ та Кам'янське, а також презентації обох коледжів.
     Модератором зустрічі з боку Івано-Франківська була заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук, а з боку Кам'янського - провідний бібліотекар юнацького відділу бібліотеки імені Тараса Шевченка Лариса Лощенкова. Вела захід Тетяна Герасюта.
     Були і експерти від обох медколеджів. Від Івано-Франківського - викладач суспільних наук Кіндрат Григорович Лаврук, від Кам'янського - учасник Майдану.
     Студенти обох закладів освіти одночасно переглянули відеоролик "Злука". А потім відповідали на питання: як розумієте поняття "Соборність", що значить соборність для України, якою бачите Україну, своє місто, себе через 10 років? Якщо коротко про Україну через 10 років - без війни, учасниця ЄС, працюють підприємства, нема заробітчанства, всі розмовляють українською мовою, а в палаці Потоцького в Івано-Франківську - філіал Лувру, МОЗ очолює випускник ІФМФК.
     Відповіді студентів доповнювали коментарі експертів. Як наголосив Кіндрат Григорович Лаврук, ніхто не зможе переписати нашу історію, зробити нас меншовартісними. Соборність повинна об'єднати українців, як храми (собори) у містах об'єднують громади. Згадав слова Івана Франка, що ми повинні почувати себе українцями не галицькими, не буковинськими, а українцями без адміністративних кордонів.
     Підсумком телемосту студентів медичних фахових коледжів Івано-Франківська і Кам'янського став заклик, щоб всі разом працювали на єдність України. Завершилася онлайн-зустріч кліпом Тіни Кароль, де рефреном звучали слова: "Україна - це я, Україна - це ми".
Пресцентр коледжу.
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165