Новини

Навчання для вихователів дитсадка

     Викладачі КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) навчали працівників дитячого садка, як надавати першу домедичну допомогу.
     В умовах воєнного часу дуже важливо, аби якомога більша кількість людей знала, як поводитися в надзвичайних ситуаціях, як надавати потерпілим домедичну допомогу. Тим більш важливі такі знання для тих, хто працює з дітьми.
     Тому викладачі Івано-Франківського медичного фахового коледжу відвідали дошкільний навчальний заклад № 23 «Дударик», щоб розповісти про важливі аспекти такої допомоги.
     Викладач військово-медичної підготовки та медицини надзвичайних станів Любомир Дмитрович Паращук ознайомив персонал закладу з надзвичайними ситуаціями, які можуть виникнути в період війни; розповів про види кровотеч і тимчасові методи зупинки артеріальних кровотеч.
     Викладачка педіатрії Мирослава Іванівна Шибак розповіла про сторонні тіла дихальних шляхів та ШКТ, які можуть зустрічатися у дітей різних вікових категорій. Вона також продемонструвала методи прийомів Геймліха та видалення стороннього тіла з носових ходів.
     Викладачка педіатрії Лідія Яремівна Скорупська ознайомила присутніх  з алгоритмом проведення серцево-легеневої реанімації дітям дошкільного віку. Практичну частину допомагали реалізовувати студенти коледжу з допомогою сучасних фантомів.
     Зрештою, такі знання з домедичної допомоги важливі і у мирному житті. Тим більше для тих, хто працює з маленькими дітьми.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165