Новини

Навики домедичної допомоги – працівникам дитсадків

    На прохання департаменту освіти і науки обласної держадміністрації викладачі КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) у дитячих дошкільних закладах Івано-Франківська провели навчання з невідкладної долікарської медичної допомоги.
    Маленькі діти-дошкільнята, відкриваючи для себе світ, дуже непосидючі: все треба побачити, спробувати, роздивитися, скуштувати. Іноді це може закінчитися травмуванням чи пораненням. Тому так важливо для працівників дитячого садка, насамперед вихователів знати, як надавати першу домедичну допомогу. Ще більшого значення це набуває в умовах воєнного часу – згадаймо випадок в Броварах чи ракетні удари рашистів по дитсадках, школах, лікарнях.
    З огляду на це обласний департамент освіти і науки звернувся до адміністрації ІФМФК з проханням організувати тренінги-навчання з невідкладної долікарської медичної допомоги в дитячих дошкільних закладах Івано-Франківська. Провели такі заняття викладачі циклової комісії хірургічних дисциплін Володимир Миколайович Яцків, Василь Гнатович Будзик та Микола Миколайович Веприняк.
    Щоб охопити більшу кількість слухачів, заняття проводили одночасно для вихователів кількох дитсадків. Приміром, у навчанні в закладі дошкільної освіти № 35 «Вишиванка» взяли участь представники ЗДО № 34 «Незабудка» та № 36 «Віночок», в ЗДО № 12 «Струмочок» – працівники  ЗДО № 22 «Світанок», а в дитсадку №  3 «Бджілка» навчалися вихователі з ЗДО № 7 «Золотий ключик» і № 5 «Теремок», у ЗДО № 19 «Троянда» –  ЗДО № 26 «Барвінок».
    Слухачам розповідали про важливі аспекти першої домедичної допомоги при кровотечах, переломах, проведення серцево-легеневої реанімації дітям дошкільного віку, іншу допомогу при надзвичайних ситуаціях. Для наочності використовували фантоми, щоб можна було все побачити і дещо спробувати на практиці зробити самим.
    Для тих, хто працює з маленькими дітьми, це вже не перші такі заняття. Перелік дитячих дошкільних закладів, де проводять навчання викладачі ІФМФК, розширюється. 
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165