Новини

Семінар щодо фізкультурно-оздоровчої роботи

 Науково-методичний центр ВФПО спільно з Комітетом з фізичного виховання і спорту МОН України 10 травня в онлайн-режимі провів семінар «Організація фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в закладах фахової передвищої освіти в умовах сучасних викликів». В ньому взяли участь і представник КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) – керівник фізичного виховання Ярослав Михайлович Демків та викладачі фізичного виховання  Надія Романівна Мацевко,  Віталій Володимирович Яценко.

 Два роки пандемії COVID-19, більше року московсько-української війни, надмірне захоплення молоді гаджетами, малорухливий спосіб життя – основні виклики, які вплинули саме на фізкультурно-оздоровчу роботу в закладах освіти. В умовах карантину не могли працювати спортивні гуртки, змагання не проводилися, в умовах війни кількість спортивних заходів значно зменшилася. Про це йшлося під час семінару за участю викладачів, керівників фізичного виховання закладів фахової передвищої освіти.

Спікерами заходу були представники Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, науково-педагогічні та педагогічні працівники.

Під час семінару презентовано стратегію розвитку фізичного виховання та спорту здобувачів освіти, проєкт activeyouth.gov.ua, розкрито питання рухової активності студентської молоді ЗФПО, перспектив використання smart-технологій для забезпечення мотивації молоді до рухової активності, засобів підвищення якості фізкультурно-оздоровчої роботи в умовах організованих та самостійних занять, використання дистанційних курсів у процесі викладання фізичного виховання.

Окремим блоком у семінарі представлено досвід роботи керівників фізичного виховання, викладачів ЗФПО, зокрема в умовах дистанційного та змішаного навчання. Є такий досвід і в ІФМФК, коли на початку карантину впроваджувалися нові форми занять, згодом проводилися спільні заходи з обласним і міським центрами здоров’я, організовувалися «Веселі старти».

Учасники семінару мали можливість діалогувати з питань, які їх найбільше цікавили. Всі вони отримають сертифікати.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165