Новини

Стартували навчальні екскурсії «Стежками Прикарпаття»

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) для здобувачів освіти першого курсу розпочинаються навчальні екскурсії «Стежками Прикарпаття».Вони приурочені до 100-річчя від дня народження прикарпатського композитора Дмитра Циганкова, який майже чверть століття працював в Івано-Франківському медичному училищі.
     Першими на таку екскурсію до Галича вирушили 21 вересня студенти груп І-1 і І-3 спеціалізації Лікувальна справа разом з класними керівниками Іваном Зіновійовичем Земаном і Олександром Романовичем Кравцем, а також заступницею директора з виховної роботи Наталією Валеріївною Мальованчук і практичною психологинею Яніною Анатоліївною Івко.
     Студенти відвідали Музей народної архітектури і побуту Прикарпаття у Крилосі,  замок на Галич-горі та Галицький національний природний парк. Щоб краще все побачити і почути, були розділені на дві групи, з якими працювали екскурсоводи.
     Кожна локація по-своєму цікава. В музеї під відкритим небом у Крилосі змогли зануритись в історію, адже на території майже 7 га представлені чотири етнографічні регіони Прикарпаття – Гуцульщина, Бойківщина, Покуття та Опілля. Тут можна побачити хати і автентичні речі побуту, народний одяг, вишивки, притаманні кожному з цих регіонів, і почути «цікавинки», чим вони відрізняються, уявити, як колись жили люди.
     Заїхали на Галич-гору, де подивилися Галицький (або Старостинський) замок, що входить до Національного заповідника «Давній Галич».
     А Галицький національний природний парк – це краса і багатство рідного краю. Тут можна дізнатися про флору і фауну природоохоронного регіону (майже 15 тис. га), відвідати музей «Природа землі Галицької» і центр реабілітації диких тварин. Цікаво, пізнавально, навіть своєрідне психологічне розвантаження на свіжому повітрі.
     Втім, такі екскурсії мають не лише інформаційно-пізнавальне чи відпочинкове значення. Насамперед вони навчальні. Студенти були поділені на окремі підгрупи і отримували різні завдання. Приміром, з інформаційних технологій – підготувати відеосюжети про поїздку на Галицьку землю.
     І поєднати їх з творчістю прикарпатського композитора Дмитра Гнатовича Циганкова, який в Івано-Франківському медичному училищі викладав математику і етику, а також був керівником художньої самодіяльності. У жовтні виповнюється 100 років від дня його народження. І з таких навчальних екскурсій «Стежками Прикарпаття» розпочинаються заходи на відзначення ювілейної дати. Одна з найвідоміших пісень Дмитра Циганкова – «А я рідне Прикарпаття за домівку маю».
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165