Новини

Військовий медик відвідав коледж, де вчився

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) завітав військовослужбовець ЗСУ, випускник Івано-Франківського базового медичного училища 2002 року Роман Васильович Іванків. Він зустрівся з директором ІФМФК Володимиром Васильовичем Стасюком, деякими викладачами, оглянув освітній заклад, де вчився понад 20 років тому.
     У час невеликої відпустки військовий медик знайшов час, аби відвідати Alma mater. Роман Васильович навчався в тоді ще базовому медичному училищі у 1999-2002 роках. Вступив на фельдшерське відділення після 11-го класу. Уродженець с. Молодків Надвірнянського району, після закінчення училища повернувся на малу Батьківщину, працював фельдшером у Надвірнянському центрі первинної медичної допомоги. У вересні 2023 року мобілізований до лав Збройних сил України.
     Молодший сержант Роман Іванків служить на Донеччині, медиком евакуаційної групи – рятує поранених військових. Забрати поранених з передової і доправити до стабілізаційного пункту – таке завдання «евакуаційників». Перші години, навіть хвилини – це «золотий час» для порятунку життя бійця. Як уточнює Роман Васильович, «золота секунда кожна». Надати першу допомогу, зупинити кровотечу, поки на стабілізаційному пункті медики забезпечать такий стан бійця, в якому його можна транспортувати до найближчого госпіталю, – його щоденна служба на передовій. Боляче, коли не вдається врятувати: «Всяко буває – то війна…».
     При цьому дуже важлива командна робота, бо від цього залежить злагодженість дій медиків і життя поранених. Доводиться не лише надавати першу допомогу, але й психологічно підтримувати бійців, заспокоювати. Хоча, додає Роман Іванків, на фронті важко і психологічно, і просто фізично усім.
     Всі знання, які отримав в медичному училищі, а потім під час праці в медичному закладі, за словами евакуаційного медика, застосовуються на передовій. «А війна – то страшний досвід, війна – то катастрофа».
    Колектив ІФМФК вдячний випускнику-військовому Роману Іванківу, а також усім воїнам ЗСУ за те, що захищають Україну і кожного з нас. Нехай Господь оберігає всіх!
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165