Новини

Батьківські збори другокурсників відбулися у форматі онлайн

      19 листопада відбулися батьківські збори студентів другого курсу спеціалізацій «Лікувальна справа» та «Сестринська справа» Івано-Франківського базового медичного коледжу (Івано-Франківського медичного фахового коледжу). Через пандемію коронавірусу їх довелося провести дистанційно. Основними темами були питання освітнього процесу в умовах карантину та особливості підготовки до ДПА у формі ЗНО.
     В умовах, коли студенти вчаться дистанційно, батькам теж доводиться зустрічатися з представниками адміністрації коледжу і керівниками груп на платформі Zoom. Певною мірою вони можуть самі відчути, як це – вчитися їхнім дітям онлайн, користуватися гаджетами, переживати, чи не зникне зв’язок або Інтернет. Та їм потрібно знати, як вчаться їхні діти. І почути від викладачів: контролюйте, підтримуйте, допомагайте. На важливості співпраці студентів, батьків і викладачів наголосила заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук.
     Збори проходили окремо по групах. І розпочалися власне з питань організації освітнього процесу в умовах карантину. Дистанційне навчання в ІФБМК здійснюється на різних платформах, з використаннях різних програм і форм. Але, як зазначила заступниця директора з навчально-методичної роботи Олександра Денисівна Воєвода, «щоб дитина чогось досягла, щось навчилася, вона мусить цього захотіти і мусить працювати кожен день».
     Можливо, не всім легко вчитися дистанційно, але у коледжі діє система відробок і занять, проводяться консультації і по суботах. На другий семестр планується багато консультацій, адже другокурсникам треба підготуватися до ДПА, і кількох місяців для декого може бути недостатньо. А після виходу на очне навчання кожний викладач зі свого предмету перевірить зошит, з яким працював студент під час дистанційної форми: чи був активним, чи виконував всі завдання, чи допускав помилки і необхідна корекція. Олександра Денисівна звернулася до батьків з проханням, аби поцікавилися, чи ведуть їхні діти такі зошити.
     Щодо навчання у наступні місяці, то до 30 листопада все ще буде дистанційне навчання. Адже, за даними міського управління охорони здоров’я, за 17 днів листопада на COVID-19 захворіло більше людей, як за жовтень. Якщо дозволить епідемічна ситуація, то з 30 листопада коледж перейде на очну форму навчання. Можливі варіанти, що здійснюватиметься чергування по днях або тижнях очного і дистанційного навчання. Про все це інформуватимуть студентів і батьків.
     Для другокурсників цей навчальний рік особливий, адже їм доведеться складати ДПА. Про підготовку до проходження студентами ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання 2020-2021 розповіла завідувачка відділення загальноосвітньої підготовки Мирослава Василівна Вацеба. Вона ознайомила батьків з чинними нормативними документами Міністерства освіти і науки України, Українського центру оцінювання якості освіти, Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, які регулюють процеси організації та проведення ЗНО. Наголосила, що вперше студенти здаватимуть чотири обов’язкові предмети: українську мову або укранську мову і літературу; математику; іноземну мову або історію України; хімію або біологію (на вибір). Батьків ознайомлено з термінами проведення зовнішнього незалежного оцінювання, з його особливостями. Дано відповіді на їхні запитання.
     Батьки також змогли поспілкуватися з керівниками груп. Розглядалися насамперед питання успішності та відвідування студентів.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165