Новини

День відкритих дверей: очне спілкування і екскурсія коледжем

     Другий в цьому році День відкритих дверей відбувся в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) 28 травня, в неділю. Він зібрав настільки багато майбутніх вступників та їхніх батьків, що довелося проводити у два етапи: поки одні спілкувалися з представниками адміністрації і приймальної комісії, інші мали екскурсію коледжем. І це свідчить про високий імідж медичного фаху та авторитет ІФМФК, найстарішого на Прикарпатті медичного навчального закладу.
    Те, що протягом багатьох років традиційним було при проведенні Дня відкритих дверей в ІФМФК, знову повертається. Після дистанційного формату, як у останні роки через пандемію COVID-19, а потім московсько-українську війну, ця зустріч з абітурієнтами і їхніми батьками знову відбулася очно, в приміщенні коледжу.
     Здається, навіть сам заклад освіти вже цього прагнув, настільки привітно зустрів гостей, радуючи різнобарв’ям клумб, затишком тіні від дерев, чистотою і порядком в навчальному корпусі. А викладачі прийшли на захід у вишитих сорочках, сукнях, як десять днів тому на свято вишиванки.
    Під час реєстрації в холі лунала патріотична музика, кожний вступник отримав у подарунок календарик із зображенням ІФМФК та словами Григорія Сковороди: «З усіх втрат втрата часу найтяжча». Вже тут увагу привертали численні фотографії випускних груп, адже за 83 роки діяльності фельдшерсько-акушерської школи, медичного училища, базового медичного училища і коледжу, правонаступником яких є фаховий медичний коледж, було підготовлено понад 16 тисяч медичних спеціалістів.
    Людей прийшло у коледж так багато, що довелося доставляти лавки і крісла не лише в актовій залі на 250 місць, а навіть на сцені. І як тільки зал був заповнений, розпочали зустріч з майбутніми абітурієнтами хвилин на 15-20 швидше. Бо всі бажаючі однаково б не вмістилися. То ж інших вступників у цей час скеровували на екскурсію коледжем.
    День відкритих дверей розпочався з хвилини мовчання за полеглими в московсько-українській війні. Завдяки захисникам і захисницям студенти мають можливість вчитися, опановувати майбутній фах.
    Чому саме Івано-Франківський фаховий медичний коледж вибрати для здобуття цього фаху і як вступити у цей заклад освіти – відповіді на ці питання і змогли отримати ті, хто прийшов на зустріч у коледж. Після спеціально підготовленої відеопрезентації з ними спілкувалися директор ІФМФК, колишній випускник Івано-Франківського медичного училища Володимир Васильович Стасюк, заступниця директора з навчально-методичної роботи Ірина Іванівна Гафійчук, відповідальний секретар приймальної комісії Альона Миколаївна Валовіна.
    Про історію закладу освіти, гарні традиції і сучасну матеріально-технічну базу, умови навчання і проживання присутнім розповів Володимир Васильович Стасюк. При цьому вкотре наголосив, що медицина – це найпрекрасніше з усіх мистецтв. Переконатися в цьому студенти зможуть з перших днів навчання у коледжі. Водночас це особлива професія, яка потребує відповідальності, милосердя, прагнення до досконалості.
    Під час Дня відкритих дверей присутніх було поінформовано, що ліцензійний обсяг набору в ІФМФК цьогоріч – 300 студентів на спеціальність Медсестринство. Після 9-го класу на спеціалізацію Лікувальна справа (фельдшери) – 92 місця регіонального замовлення, на спеціалізацію Сестринська справа – 93. Після 11-го класу навчання лише на контрактній основі, до 30 осіб на спеціалізації Акушерська справа і стільки ж – Сестринська справа.
    Терміни навчання у коледжі для вступників після 9-го класу – 4 роки, після 11-го – 3 роки (раніше акушерки вчилися 2 роки 5 місяців). Випускники отримуватимуть дипломи «фахового молодшого бакалавра».
    Дещо про особливості цьогорічної вступної кампанії. З минулого року прийом заяв і документів і після 9-го класу, і після 11-го здійснюється в електронній формі через електронний кабінет. При потребі у коледжі абітурієнтам допоможуть і е-кабінет створити, і документи подати. Документи можна подавати на дві спеціалізації.
    Коротко про графік вступної кампанії для дев'ятикласників: з 23 червня реєстрація електронного кабінету, з 30 червня – прийом заяв і документів, з 14 липня – вступні іспити, а оприлюднення рейтингових списків – після іспитів останньої групи, наступного дня. Від одинадцятикласників заяви і документи прийматимуть з 14 липня. Вступне випробування проходитиме у формі співбесіди з української мови в очній формі для вступників після 9-го класу (базова загальна середня освіта) на регіональне (державне) замовлення. На контрактну форму навчання (і після 9 класу, і після 11 класу) зарахування проводитиметься за результатами розгляду мотиваційних листів.
    Під час Дня відкритих дверей абітурієнтів поінформовано, як проходитиме співбесіда, як вираховуватиметься конкурсний бал, як формуватимуться рейтингові списки, хто відноситься до пільгових категорій. Було чимало запитань від учасників заходу.
    Поки одна група вступників і батьків спілкувалися в актовій залі з представниками адміністрації і приймальної комісії, для інших заступник директора з навчально-виробничої роботи Ярослав Олександрович Гарко, заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук, завідувачка відділення Мирослава Василівна Вацеба, помічниця директора з кадрової роботи Наталія Михайлівна Мельник, викладач хірургічних дисциплін Володимир Миколайович Яцків провели екскурсію аудиторіями, тренажерними кабінетами коледжу, бібліотекою, спорткомплексом, ознайомили усіх з матеріально-технічною базою ІФМФК.
    Завершив День відкритих дверей духовний гімн «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».
    Під час такого знайомства з Івано-Франківським медичним фаховим коледжем, напевно, не один майбутній вступник «приміряв» до себе статус студента. Хай щастить їм під час вступної кампанії!
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165