Новини

Перед відновленням змішаного навчання – засідання педради

     Засідання педагогічної ради Івано-Франківського медичного фахового коледжу відбулося 25 листопада у дистанційному форматі на платформі Zoom. Але уже відчувалося, що ІФМФК готовий до повернення на змішане навчання. Тож основними темами були підсумки онлайн-навчання і готовність до офлайн.
     Як відзначила заступниця директора з навчально-методичної роботи Олександра Денисівна Воєвода, у коледжі є вже напрацювання і позитивний досвід дистанційного навчання. Однак більшу увагу вона звернула на недоліки. Приміром, не завжди легко адміністраторам зайти на заняття до декого з викладачів. А це ти більш важливо зараз, коли батьки мають право теж долучатися до занять як рівноправні учасники освітнього процесу. То ж вимога до всіх викладачів: зробити максимально доступним і зручним процес взаємовідвідувань занять для викладачів і відвідувань для батьків.
     Наступні зауваження. На окремих практичних заняттях проводиться лише усне опитування. А ілюстративні матеріали, а ролеві ігри, а імітація клінічних ситуацій? (як нагадування декому). Не всі студенти (а, буває, і викладачі) дотримуються форми одягу, забуваючи, що білі халати дисциплінують і стимулюють до роботи. Це ж можна сказати про відеозв’язок – без включеної камери не видно, чи дійсно студент працює чи лише присутній.
     У своєму виступі Олександра Денисівна Воєвода звернула також увагу на заповненість сторінок викладачів у Moodle, на документацію щодо відвідувань занять та відпрацювань, на ліцензування загальноосвітньої підготовки і підвищення кваліфікації педагогічних працівників.
     З понеділка, 29 листопада, ІФМФК повертається до змішаної форми навчання. Першими на очне навчання виходять студенти другого і четвертого курсів. Через тиждень, як планується, вони передадуть естафету студентам першого і третього курсів, а самі вчитимуться дистанційно.
     На дотриманні вимог санепідрежиму при очному навчанні наголошували заступник директора з навчально-виробничої роботи Ярослав Олександрович Гарко та директор коледжу Володимир Васильович Стасюк. Перша вимога: ні один хворий не повинен прийти у коледж. Якщо ж в родині є хтось хворий на COVID-19, студент повинен два тижні залишатися на самоізоляції. Кожне заняття розпочинатиметься з опитування про здоров’я і з термометрії. Директор коледжу Володимир Васильович Стасюк порадив керівникам груп ІІ і ІV курсів провести позапланову годину спілкування, аби про це нагадати студентам. Не зможуть вести очні заняття і викладачі, хто не має другої дози вакцинації (декому, за словами директора, можуть запропонувати піти у додаткову відпустку).
     Друга вимога: з виходом на очне навчання максимальну увагу приділити відпрацюванню практичних навичок. Адже при дистанційному навчанні студенти були позбавлені такої можливості. Тож більше часу варто проводити у медпункті, в тренажерних кабінетах. Як відомо, кожен четвертокурсник повинен обов’язково «пройти», продемонструвати чотири додаткові практичні навики: внутрішньовенна струминна ін’єкція (по типу волонтерства, один на одному), внутрішньовенна краплинна ін’єкція (заповнення системи фізрозчином для переливання), знімання електрокардіограми і серцево-легенева реанімація на спеціальному манекені.
     Про підготовку студентів групи 4-7 до ліцензійного іспиту Крок.М. розповіла завідувачка фельдшерсько-акушерського відділення Альона Миколаївна Валовіна. Бо, як свідчать два зрізи знань, результати не надто втішні. Тож з виходом на очне навчання потрібно зі студентами не просто писати тести, а проводити ретельний розбір тестових завдань.
     Заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук у своєму виступі узагальнила роботу керівників груп, практичного психолога, бібліотеки в осінньому семестрі. В умовах дистанційного навчання додаються труднощі у спілкуванні, нема можливості проводити різноманітні заходи. Керівники груп повинні активніше залучати практичного психолога, співпрацювати з батьками, виконуючи роль своєрідного посередника між студентами і коледжем.
     До співпраці з батьками закликав також і директор коледжу Володимир Васильович Стасюк, завершуючи засідання педагогічної ради. Він також повідомив, що 23 січня 2022 року у коледжі відбудеться день відкритих дверей. Проходитиме він дистанційно. Планується також проведення 21 грудня у дистанційному форматі студентської конференції дослідницько-пошукових та інформаційно-пошукових робіт, приуроченої до 82-ї річниці створення найстарішого на Прикарпатті медичного навчального закладу – Івано-Франківського медичного фахового коледжу.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo