Новини

Сертифікати за тренінг і квест з протидії торгівлі людьми

     Благодійний фонд «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» 17 грудня провів в готелі «Станіславів» конференцію у рамках проєкту з протидії торгівлі людьми. В ній взяла участь та поділилася досвідом інформаційно-просвітницької роботи в ІФМФК голова студентського самоврядування коледжу Христина Яворська.
     Це складова проєкту «Підвищення обізнаності молоді Івано-Франківської області щодо безпечної міграції та працевлаштування», який здійснює «Карітас» серед молоді навчальних закладів Прикарпаття та в об’єднаних територіальних громадах. Зокрема, проходили онлай-тренінги про ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та правила безпечної подорожі та працевлаштування за кордоном. Адже, за статистикою, за роки незалежності  понад 300 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми. І найкраща протидія цьому – просвітницька робота.
     До цього проекту долучений й Івано-Франківський медичний фаховий коледж. У вересні голова студентського самоврядування ІФМФК Христина Яворська (IV курс, 5 група) та членкиня студентського самоврядування Наталія Костюк (ІІІ курс, 2 група) стали учасницями тренінгу для молодіжних лідерів, який проводив «Карітас», а згодом здобутими знаннями ділилися зі своїми ровесниками. Вони підготували презентацію і провели у грудні інформаційно-просвітницьку роботу уже самі як тренери для членів студентського самоврядування. Дівчата розповідали про актуальність тематики протидії торгівлі людьми, основні ознаки такого явища, як зробити так, аби подорожувати, навчатися чи працювати за кордоном безпечно, куди звертатися у складних випадках.
     Про це і звітувала Христина Яворська на конференції в готелі «Станіславів». Вона поділилася досвідом, розповіла, чому навчилися під час вересневого тренінгу і як своїми знаннями ділилися з студентами коледжу. Повідомила також, що майже сто студентів Івано-Франківського медичного фахового коледжу отримали сертифікати учасників онлайн-квесту з безпечного працевлаштування.
    Свій виступ Христина завершила поетичними рядками, дещо перефразовуючи вірш Ліни Костенко:
     І якби на те моя воля,
     написала б я скрізь курсивами:
  • Так багато на світі горя,
     люди, будьте взаємно ввічливими!
     Досвід Івано-Франківського медичного фахового коледжу позитивно схвалено, дівчатам було висловлено подяку, а також вручено сертифікати за підписами голови департаменту освіти і науки обласної держадміністрації Віктора Кімаковича і директора Благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ» отця Володимира Чорнія та подарунки.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165