Новини

Першокурсники проходять мультипредметний тестовий контроль

 У зв’язку з російсько-українською війною закінчення весняного семестру в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі в цьому навчальному році має певні особливості. Всі екзамени (теоретична частина), передбачені навчальним планом, проводяться дистанційно (онлайн), окрім одного екзамену, який студенти кожної групи обов’язково складають в очному режимі в приміщенні коледжу, а також захисту практики студентами ІІІ і IV курсів.

 Першими на очний контроль знань у коледж прийшли студенти І курсу спеціалізацій «Сестринська справа» і «Лікувальна справа». Для них це так званий мультипредметний тестовий контроль з української мови, історії і математики.

Власне предмети співпадають з національним мультипредметним тестом (НМТ), який в цьому році відбудеться замість традиційних іспитів зовнішнього незалежного тестування. В Міністерстві освіти і науки України пояснили це так: «українська мова та математика – це обов'язкові предмети державної підсумкової атестації, а історія України є принципово важливою під час війни».

Тож адміністрація ІФМФК вирішила саме з цих предметів провести підсумковий зріз знань за семестр, щоб «перевірити сухий залишок», тобто те, що відкладається в довготривалій пам’яті, що стане основою для другого курсу.

Першими тести писали 13 червня студенти спеціалізації «Лікувальна справа». Загалом на цьому тижні – п’ять груп. З 27 червня будуть ще три і завершать студенти спеціалізації «Сестринська справа», 9 група 29 червня.

Мультипредметний тест пишуть у очному форматі протягом 1 години 30 хвилин. Незадовільних оцінок наразі немає.

За словами заступниці директора з виховної роботи Наталії Мальованчук, проведення такого контрою знань дасть змогу оцінити роботу студентів і викладачів, проаналізувати як студент засвоїв вивчений матеріал, над чим необхідно буде працювати на другому році навчання. Водночас це окреслить завдання на канікули. Адже на другому курсі студенти здаватимуть державну підсумкову атестацію – або у вигляді МПТ, або ЗНО. Крім того, це можливість побувати у стінах Alma mater, поспілкуватися з однолітками та здати підручники в бібліотеку.

Для студентів, які перебувають за кордоном, складання мультипредметного тесту відбудеться після їхнього повернення в Україну. Адже для всіх він обов’язковий і лише в очному форматі, в коледжі.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165