Новини

У коледжі проходить атестація студентів випускного курсу

З 18 - 25 червня в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі проходить атестація здобувачів фахової передвищої освіти спеціальності 223 «Медсестринство» спеціалізацій «Сестринська справа» та «Лікувальна справа». Іншими словами, це захист переддипломної практики і практичної частини комплексного кваліфікаційного екзамену. Такий іспит для випускників проводиться тільки в очному режимі, тобто в приміщенні коледжу.

 Колись говоритимуть, що для тих, хто закінчує здобувати освіту в ІФМФК у 2022 році, навчання було особливо складним: два роки пандемії Covid-19, а з 24 лютого цього року – російсько-українська війна стали причиною того, що освітній процес проводився здебільшого в дистанційному форматі, з обмеженими можливостями практичних занять в закладах охорони здоров’я. Лише у березні за взаємною домовленістю між адміністраціями коледжу та закладів охорони здоров’я студенти IV курсу змогли працювати помічниками медичної сестри/брата чи фельдшера у різних відділеннях медичних закладів, окрім ковідних.

І от тепер відбувається очний захист переддипломної практики, щоб оцінити рівень оволодіння практичними навичками, тобто, що випускники «вміють руками» (а це і буде їхня майбутня робота). Переддипломна практика розділена на два етапи та визначені чотири практичні навички, які обов’язково потрібно продемонструвати студенту: забір крові з вени на студентові-волонтері, заповнення системи для внутрішньовенного краплинного введення ліків, запис електрокардіограми, відпрацювання серцево-легеневої реанімації. Студенти здавали ці практичні навички  напередодні в медичному пункті коледжу.

Атестація здобувачів здійснюється у формі єдиного комплексного кваліфікаційного іспиту, який складається з таких компонентів:

- тестовий контроль, який оцінює рівень професійної компетентності із клінічних дисциплін,  здобувачі складали на освітній платформі Moodle;

- практично орієнтований іспит, який включає клінічні ситуаційні задачі та практичні навички з медсестринства у внутрішній медицині, хірургії та педіатрії. Кожен студент, витягнувши білет, повинен поставити медсестринський діагноз, скласти план догляду, надати невідкладну допомогу і відповідно до цієї задачі відпрацювати практичні навики.

Напередодні відбулися консультації. Першими 18 червня на атестацію прийшли студенти 2 групи спеціалізації «Сестринська справа», 20 червня – 3 групи, 21 червня - 4 група, 22 червня – 6 група. Проводиться іспит у дві зміни, по підгрупах. Проходить він у навчально-тренінговому залі коледжу.

Попередньо також здобувачі освіти пройшли опитування про якість освітнього процесу в коледжі з використанням вебсервісу Classroom.

За словами завідувачки медсестринського відділення ІФМФК Олесі Сухоручко, студенти випускного курсу показують досить високий рівень фахових компетентностей відовідно до освітньо-професійної програми, хоча дистанційне навчання і внесло свої корективи.

До речі, у зв’язку з воєнним станом цьогоріч відмінено ліцензійний інтегрований іспит Крок М.

Пресцентр коледжу

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165