Новини

Індивідуальні усні співбесіди: день п’ятий

     В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі продовжуються індивідуальні усні співбесіди з української мови для осіб, які в цьому році вступають на навчання для здобуття освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра за регіональним замовленням на основі базової середньої освіти (9 класів). 
     Хоча в народі кажуть, що понеділок – важкий день, на такі забобони не варто звертати уваги. Для тих, хто хоче стати студентом ІФМФК, день відповідальний і випробувальний. Хвилювання дещо вляглися, адже з відгуків абітурієнтів попередніх груп вже знають, що завдання усної індивідуальної співбесіди з української мови не надто складні, не виходять за рамки шкільної навчальної програми, і що екзаменатори доброзичливі, а умови проходження вступних випробувань безпечні. Наразі за п’ять днів проходження співбесіди немає незадовільних оцінок.
     Така форма оцінювання вступників є новою і для закладу освіти. Як зізнається відповідальний секретар приймальної комісії ІФМФК Ірина Гафійчук, у цьому році особливі складнощі виникли в абітурієнтів під час оформлення заяв через особисті електронні кабінети.
     У цьогорічній вступній кампанії чимало рішень було покладено на заклади фахової передвищої освіти і вищої освіти. Вони вирішували, з яких предметів (один чи два) будуть проводитись вступні випробування та в якій формі (очній чи дистанційній). За рішенням адміністрації ІФМФК вступним випробуванням стала усна індивідуальна співбесіда з української мови. Про це директор ІФМФК Володимир Стасюк інформував під час Дня відкритих дверей 15 травня. Мотивував це тим, що без знання мови медичному працівнику складно спілкуватися з хворим, адже «слово теж лікує».  Значення української мови особливо актуальне у часі російсько-української війни.
     Індивідуальна усна співбесіда з української мови проходить у очному форматі. Але у приймальну комісію ІФМФК надійшло одне звернення від вступника з особливо небезпечних територій про дозвіл на співбесіду у форматі онлайн.
     Поки вступники на основі базової середньої освіти (після 9 класу) проходять усну індивідуальну співбесіду з української мови, продовжується прийом заяв і документів від вступників на основі повної середньої освіти (після 11 класу). Для них вступ лише на місця контрактного навчання за конкурсом мотиваційних листів.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo