Новини

Практичний тренінг: відпрацювання практичних навичок до автоматизму

    Від дидактичного навчання до студентоорієнтованого освітнього середовища – такі педагогічні методики використовуються в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165).
 «Задоволення і навчання рухаються пліч-о-пліч, але задоволення іде попереду».
                                                                                                    (Вільям Уордсворт)
    Для формування студентоорієнтованого освітнього середовища під час проведення практичних занять з освітньої компоненти Медсестринство в педіатрії викладачі ІФМФК використовують практичний тренінг. Такий тренінг на тему «Медсестринський процес при захворюванні органів дихання у дітей» відбувся у 8 групі III курсу спеціалізації Сестринська справа.
    Під час заняття кожний студент відпрацьовує практичні навички до автоматизму. Спочатку в кабінетах доклінічної практики – студент має відповідні знання, бачив, як дану навичку виконує на фантомі викладач або при перегляді відеофільму, в навчально-тренінговому залі – вміє відтворити її на фантомах та відпрацювати до автоматизму, в медичному пункті коледжу – вміє продемонструвати практичну навичку на студенту-волонтерові.
    Досконало оволодівши практичною навичкою, здобувач освіти демонструє її в клініці під контролем викладача чи медичного працівника закладу охорони здоров’я. Саме таким  чином досягається автоматизм фахової діяльності студента, що надає йому впевненості в собі та убезпечує від помилки в професійній роботі.
    Студентоорієнтоване навчання також збільшує відповідальність і активність здобувачів освіти, заохочує їх до здобуття майбутнього фаху.
Пресцентр коледжу.
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165