Новини

Тренінги для молодших медичних спеціалістів

    31 травня на базі відділення післядипломної освіти КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) проведений вже шостий у цьому семестрі навчальний тренінг «Домедична допомога в умовах бойових дій».
    Захід проводили тренери курсу «Бойовий медик»:
- Леся Романівна Марковецька,  сестра медична ДУ ТМО МВС по Івано-Франківській області,
- Володимир Миколайович Яцків,  викладач циклової комісії хірургічних дисциплін коледжу.
    Учасники тренінгу - медичні сестри закладів охорони здоров’я області ознайомились із основними протоколами TCCC (Tactical Сombat Сasualty Сare), алгоритмом MARCH та оволоділи практичними навичками з надання допомоги в умовах військових дій для цивільних людей: проведення швидкого огляду, сортування, евакуації, зупинки критичних кровотеч за допомогою джгутів турнікетів (САТ, SOFT, MAT, типу Есмарха), проведення тугої тампонади рани, накладання тиснучої пов’язки; роботи з бандажами та ІПП; користування військовою індивідуальною аптечкою, об’єм та вид допомоги на кожному етапі; надання допомоги при пошкодженнях грудної клітки, судомних нападах, опіках, удавленні (прийом Геймліха), втраті свідомості.
    Всі учасники тренінгу відпрацювали на фантомах проведення серцево-легеневої реанімації, оволоділи особливостями СЛР із застосуванням АЗД; а також пройшли невелике тестування та провели самооцінку набутих в результаті навчання знань, компетентностей і практичних навичок й отримали сертифікати.
    А слухачі циклу удосконалення «Медичні сестри загальної практики сімейної медицини» цього ж дня під час навчального тренінгу «Основні аспекти імунізації населення», який проводили Національні тренери ЮНІСЕФ з питань вакцинації та грудного вигодовування Наталія Василівна Ліхошерстова (голова ГО «Асоціація сімейних медичних сестер», заступниця медичного директора з питань медсестринства КНП «Косівська ЦРЛ»),  Світлана Іванівна Томенко (заступниця медичного директора з надання первинної медичної допомоги КНП «Косівська ЦРЛ») і Іванна Любомирівна Книш (консультантка гарячої лінії «Спільно до здоров’я» при МОЗ України, координаторка з гігієни рук відділення інфекційного контролю КНП «Косівська ЦРЛ»), активно вивчали основні питання вакцинації дітей та дорослих в Україні, правила транспортування вакцин, дотримання умов зберігання та термінів їх придатності, навчались визначати післявакцинальні ускладнення і проводити їх попередження; надавати медичну допомогу при анафілаксії, відпрацьовували навички комунікації з батьками дітей з питань вакцинації.
    Організатори та учасники тренінгу висловлюють щиру подяку за сприяння та допомогу в організації і проведенні тренінгів для молодших спеціалістів з медичною освітою Наталії Степанівні Ружило - експертці департаменту охорони здоров’я ОДА, заступниці медичного директора з медсестринства КНП «Обласна клінічна лікарня» Івано-Франківської обласної ради. 
    В осінньому семестрі на базі відділення післядипломної освіти Івано-Франківського медичного фахового коледжу заплановане проведення шести навчальних тренінгів для молодших спеціалістів з медичною освітою за тематикою: «Основні аспекти імунізації населення», «Домедична допомога в умовах бойових дій», «Гігієна рук та засоби індивідуального захисту в роботі молодшого медичного спеціаліста», «Участь медичної сестри в проведенні електрокардіографії. Основи розшифрування ЕКГ». Реєстрація на заходи – на офіційному сайті коледжу.
     КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) отримав статус провайдера безперервного професійного розвитку та внесений до переліку «Провайдери БПР» ДНП «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» і «Фармація» при Міністерстві охорони здоров’я України».
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165