Новини

Студентська науково-теоретична конференція на другому курсі

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) продовжується студентська науково-теоретична конференція дослідницько-пошукових та інформаційних робіт, присвячена Дню науки. 5 червня вона відбулася для здобувачів освіти другого курсу спеціалізації Сестринська справа і Лікувальна справа.
    Графік проведення конференцій складено так, щоб підлаштувати їх до виходу студентів того чи іншого курсу на очну форму навчання. Першими 31 травня стартували першокурсники, а тепер естафету прийняли другокурсники.
    Було презентовано вісім студентських робіт, більшість з яких мала професійно-медичне спрямування. Зазначимо також, що значну частину доповідей представили здобувачі освіти 1 групи ІІ курсу – майбутні фельдшери.
    Саме представники цієї групи Олександр Грицканюк та Тетяна Мандзюк відкрили студентську науково-теоретичну конференцію, на яку підготували дві інформаційні роботи: «Проблеми та перспективи невуглеводневих джерел енергії» та «33 видатні  фізики-техніки України». Виконували їх під керівництвом Олександра Романовича Кравця.
    Немедичного спрямування, але цікавою усім, хто захоплюється літературою та краєзнавством, була дослідницько-пошукова робота студентки 6 групи Юліани Пицик «Художнє зображення Станіславова (нині – Івано-Франківська) у романі Софії Андрухович  «Фелікс Австрія». Керівник Ярослава Гениківна Максимів.
    Дві інформаційні роботи виконані під керівництвом Алли Василівни Бойко: «Безсмертя» – доповідав Даніїл Сіняговський (1 група) і «Епіфіз та біоритми» – доповідав Петро Аннюк (1 група).
    Інформаційну роботу на тему « Відмінності чоловіка і жінки» підготував Роман Круліковський (9 група) під керівництвом Ірини Василівни Тригуб.
    Актуальною за тематикою і об’ємною за матеріалом є комплексна міждисциплінарна творчо-пошукова робота «Коронавірусна інфекція: факти проти паніки», адже охоплює кілька дисциплін. І до її виконання залучені студенти другого та третього курсів. Про аспекти з мікробіології та інфектології доповів Владислав Гудь (1 група ІІІ курс) – керівниці Любов Михайлівна Облогіна та Олена Миколаївна Фесуненко. Про аспекти з патоморфології та патофізіології розповіла Алла Анкощук (10 група) – керівниця Валентина Михайлівна Бажалюк. Про обстеження та оцінку стану здоров’я людини доповіли третьокурсники Юлія Гель і Максим Стефурак (2 група), керівниця Тетяна Дмитрівна Рябова. А аспекти фармакології та медрецептури висвітлені у доповіді Світлани Бабійчук (1 група), керівниця роботи Тетяна Петрівна Басараба.
    Завершилася студентська конференція на другому курсі інформаційною роботою на тему «Медичні рукавички: покази, протипокази, міфи про застосування», яку підготували Ангеліна Кравець (1 група) та Василь Жигалюк (5 група) під керівництвом Олени Миколаївни Рудницької та Світлани Михайлівни Климович.
    Ще відбудуться студентські науково-практичні конференції на третьому і четвертому курсах.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165