Новини

Державну атестацію проходять майбутні фельдшери

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) завершилася державна атестація у здобувачів освіти зі спеціальності 223 Медсестринство ОПП Сестринська справа – 8 і 9 групи і 23 червня розпочалися практичні іспити у випускників спеціальності 223 Медсестринство ОПП Лікувальна справа. Рівно через тиждень, 30 червня, в ІФМФК відбудеться організоване вручення дипломів цьогорічним випускникам – майбутнім медсестрам/медбратам і майбутнім фельдшерам.
    Після успішного завершення державної атестації на випускному курсі спеціалізації Сестринська справа проходять державні іспити на четвертому курсі спеціалізації Лікувальна справа. На відміну від медсестринських груп, проходить вона в одну зміну.
     Екзаменаційну комісію очолює генеральний директор КНП ««Івано-Франківський обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Мирон Федорович Матейко (колишній випускник Івано-Франківського медичного училища), заступник голови ЕК – директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюка (теж колишній випускник нашого закладу освіти), секретар ЕК –  завідувачка відділення Олеся Василівна Сухоручко.
     Перша частина підсумкової атестації – Крок М Лікувальна справа, його складали 54 випускники 8 червня. Друга частина – практичний іспит з п’яти освітніх компонент: внутрішня медицина, хірургія, педіатрія, акушерство і гінекологія. Екзаменаційні задачі передбачають виставлення медсестринського діагнозу, складання плану лікування і плану обстеження, надання невідкладної допомоги, виконання маніпуляцій – від ін’єкцій до перев’язок, від хірургічної обробки рук до найпростіших фізіопроцедур.  Особлива увага приділяється наданню долікарської допомоги в мирний та воєнний час і при надзвичайних ситуаціях. А при цьому важливі логічне мислення, оперативність, вміння діяти в критичних умовах.
     За словами членів екзаменаційної комісії, здобувачі освіти демонструють високий рівень теоретичних знань і практичних вмінь, не дивлячись на те, що в останні роки через пандемію COVID-19, а з 24 лютого 2022-го – московсько-українську війну значною мірою їм довелося вчитися в дистанційному і змішаному форматі. Та адміністрація ІФМФК подбала, щоб в останньому семестрі навчання студентів випускного курсу проходило виключно в очному форматі.
     Підсумкова оцінка за державні іспити виводиться з оцінок за ліцензійний іспит Крок М та практичний екзамен.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165