Новини

Вступні випробування для дев’ятикласників: день п’ятий

     «Екватор» пройдено – в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) вступні випробування для осіб, які в цьому році вступають на навчання для здобуття освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра за регіональним замовленням на основі базової середньої освіти (9 класів), пройшла вже половина груп.
     Заяв на вступ у найстарший на Прикарпатті медичний освітній заклад, який в наступному році відзначатиме 85-річчя, надійшло від дев’ятикласників цьогоріч багато: 359. Це тішить, бо свідчить про інтерес абітурієнтів до медичного фаху і про авторитет нашого коледжу. Але для членів приймальної комісії і екзаменаторів – це напружена робота упродовж дев’яти днів, без вихідних.
     Для проведення співбесіди з української мови в ІФМФК сформовано 18 груп. Це більше, ніж в попередні роки, тож в кожній по 17-20 вступників. У день співбесіду з української мови мають по дві групи вступників. 18 липня вступне випробування складали абітурієнти 9 і 10 груп.
     Кожний вступник вибирає білет методом жеребкування, білет містить 12 завдань. На їх опрацювання відведений певний час. Готуються усією групою в аудиторії на нульовому поверсі, в укритті. А потім відповідно до варіанту, який витягнули під час жеребкування, по двоє заходять для «захисту» своїх завдань перед екзаменаторами. Оцінку дізнаються одразу ж після відповіді.
     За словами абітурієнтів, часу на підготовку відповіді часу цілком достатньо, завдання екзаменаційних білетів не є надто складними, вони не виходять за рамки шкільної навчальної програми. Екзаменатори приязні і уважні.
     В аудиторії, де проходить співбесіда, ведеться відеоспостереження, спостерігає за порядком і представник приймальної комісії.
     Таке вступне випробування уже пройшло десять груп, тож можна робити певні підсумки і узагальнення. Загалом за п’ять днів вступники показують непогані знання, 4 з них отримали найвищий бал 12,  незадовільних оцінок лише 1.
     Оцінки за співбесіду переводяться в 200-бальну систему. Результат співбесіди з української мови є балом вступника для участі в конкурсі на місця регіонального замовлення.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165