Новини

Напутнє слово директора – студентам  

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) 5 жовтня завершилися зустрічі директора зі здобувачами освіти усіх курсів. Спершу групи випускного курсу, потім першокурсники, другокурсники і останніми такі години спілкування відбулися на третьому курсі спеціалізацій Лікувальна справа, Сестринська справа, Акушерська справа – без уваги не залишився ніхто.
     Такі зустрічі директора ІФМФК Володимира Васильовича Стасюка зі студентами вже є традиційними. Їх ще можна назвати напутнім словом, зверненням до здобувачів освіти, бесідами про життя, ненав’язливим дороговказом. Студенти почули те, чого не знали (а варто знати), що зібране по крупинках з літератури і власного життєвого досвіду. І важливо не просто почути, занотувати, а усвідомити, запам’ятати, використати у майбутньому житті.
     Насамперед Володимир Васильович окреслив перспективи кожного курсу (вони різні у студентів першого курсу і випускного), розповів про себе, колишнього випускника Івано-Франківського медичного училища, який понад пів століття тому закінчив найстарший на Прикарпатті медичний освітній заклад (в наступному році буде 85 років з часу створення!).
     Але у тематиці розмови було і чимало спільного: про взаємини з Творцем, про шлях до вдосконалення («Спочатку «Тож будьте досконалими, як досконалий Отець наш Небесний» (від Матвія 5:48), а потім – «Отче наш»). Порада студентам почитати книгу «Вчені знаходять Бога» відомого прикарпатського астронома Івана Климишина, твір Івана Франка «Сотворення світу».
     Окремий блок стосувався освіти. «Освіта і диплом – це різні речі», «Освіта освітлює будь-яке явище і дає правильні рішення», «Вчитися – означає не читати, а працювати».
    Третє: студенти є повноцінними учасниками рівностороннього «чарівного трикутника» і чому настільки важлива співпраця студентів-викладачів-батьків.
    Четвертий блок мав психотерапевтичне значення: московсько-українська війна і віра, що закінчиться вона нашою Перемогою, навчання як свій фронт кожного.
    П’ятий блок розмови зі студентами: про здоров’я, як здатність повноцінно виконувати свої функції. Три вороги здоров’я – це лінощі, незнання і бездуховність. «Лінива людина, яка не здобуває знання, не прийде до Творця».
    За словами Володимира Васильовича Стасюка, з власного досвіду хотів донести до студентів щось пізнавальне і корисне, «запалити іскру».
    В таких зустрічах директора зі студентами брали участь у завідувачі відділеннями, керівники груп. Можливо, і вони почерпнули для себе щось мудре, повчальне, цікаве.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165