Новини

Презентація норвезької компанії Focus Care

   Для здобувачів освіти КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відбулася презентація норвезької компанії Focus Care щодо можливості працевлаштування сестрою медичною/братом медичним в Норвегії. У ній взяли участь здобувачі IV курсу ОПП Лікувальна справа, Сестринська та Акушерська справи.
     28 жовтня в онлайн форматі із здобувачами IV курсу зустрівся представник норвезької фірми Focus Care, який розповів про компанію та умови праці. Ця організація заснована у 2010 році, головний офіс знаходиться у місті Кіркенес. Медсестри працюють в медичних установах як загальнодержавного, так і місцевого підпорядкування. Для цього Focus Care набирає медичних працівників з усієї Європи (Іспанія, Італія, Румунія, Польща, країни Балтії). Зацікавлені і в українських фахівцях. Focus Care працює з українськими медиками вже понад 12 років, наразі в Норвегії працевлаштовано більше 100 медичних працівників з України.
     Кандидати готуються до роботи в Норвегії через комплексні кваліфікаційні курси, які відбуваються в Литві. Головним чином це мовні курси, але сюди входять також семінари щодо роботи з медикаментами, систем звітності, законодавства. Крім того, передбачено навчання з культурного розуміння, прав/обов'язків працівників та правил, пов’язаних із заробітною платою/податками/дозволом на роботу.
     Було наголошено, що компанія Focus Care оплачує навчання та виплачує стипендії в період навчання, а також укладає контракти зі студентами про роботу після навчання.
     Про  це йшла мова під час презентації норвезької фірми Focus Care. В зустрічі взяли також участь завідувачка відділення Олеся Сухоручко. Здобувачі ІФМФК могли поставити питання, які їх цікавлять.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165