Новини

Тренінг з домедичної допомоги для учнів з Вигодської селищної територіальної громади

     На тренінг з невідкладної домедичної допомоги в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) 11 березня приїхали представники закладів освіти Вигодської селищної територіальної громади.
     Дев’ять освітніх закладів, від кожного по два-три здобувачі освіти у супроводі кількох вчителів (загалом 21) приймав Івано-Франківський медичний фаховий коледж у понеділок. Приїхали вони шкільним автобусом з різних сіл, що входять до складу Вигодської селищної територіальної громади. І найперше – з дороги їх в ІФМФК пригостили чаєм з печивом та цукерками.
     Старшокласники мали змогу ознайомитися з найстаршим на Прикарпатті медичним освітнім закладом, який у цьому році відзначатиме 85-ліття з часу заснування, коротко почути про його історію і сучасні умови для здобуття освітньо-професійного ступеня «фаховий молодший бакалавр» спеціальності Медсестринство, побачити навчальні аудиторії, тренажерні кабінети, музей історії побутової та медичної техніки. Зі школярами зустрівся директор ІФМФК Володимир СТАСЮК. А гідом для них став заступник директора з навчально-виробничної роботи Василь ВАСИЛЮК.
     Головна мета приїзду старшокласників – тренінг з домедичної допомоги. Провів його викладач хірургічних дисциплін, інструктор військово-медичної допомоги формату ТСCC Володимир ЯЦКІВ. Разом з учнями протягом заняття відпрацьовували два напрямки: зупинка критичних кровотеч та серцево-легенева реанімація.
     З демонстрацією навичок інструктору допомагали студенти ІФМФК. А потім учні могли потренуватися у накладанні один одному кровоспинного джгута, проведенні на манекенах непрямого масажу серця, дихальної реанімації, ознайомилися з роботою автоматичного зовнішнього дефібрилятора. Адже це дуже важливо: не просто знати, а й вміти надати невідкладну допомогу до приїзду швидкої, щоб врятувати життя іншого.
     Повернувшись додому, старшокласники зможуть поділитися отриманими знаннями зі своїми ровесниками.
     А тренінги зі здобувачами освіти ліцеїв, шкіл області від фахівців коледжу продовжуватимуться. Це будуть і виїзди в райони, і заняття на базі ІФМФК чи освітніх закладів Івано-Франківська. Проходитимуть вони протягом трьох місяців і приурочені до 85-річчя Івано-Франківського медичного фахового коледжу.
Пресцентр коледж.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo