Новини

Мобільна криміналістична лабораторія приїхала у коледж

     Цікавим для здобувачів освіти КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) став приїзд у коледж мобільної криміналістичної лабораторії слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області.
     У коледжі 12 березня таку мобільну лабораторію на базі автомобіля Mitsubishi було використано для проведення навчально-освітнього і практичного заходу. А у щоденному житті вона використовується для забезпечення виїзду спеціалістів-криміналістів та транспортування криміналістичного обладнання на місце скоєного злочину для його кваліфікованого огляду, пошуку, фіксації, вилучення та попереднього дослідження слідів та речових доказів.
     З автомобіля це обладнання для проведення слідчих дій перенесли у актову залу, і протягом двох з половиною годин начальник відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління головного управління національної поліції в Івано-Франківській області підполковник Ігор Володимирович Брич розповідав здобувачам освіти випускного курсу (1 і 5 фельдшерської груп та 2 медсестринської групи), як виявляють сліди на місці злочину, як можна визначити марку авто при ДТП, як проводиться тест на ДНК, які новинки в сучасній криміналістиці та інші «секрети» роботи експертів на місці події.
     Найцікавішим і прикладним моментом лекції стала можливість студентам самим відпрацювати зняття відбитків пальців.
     Було настільки пізнавально, що здобувачі освіти не хотіли розходитися і відпускати представників поліції. В роботі майбутніх фельдшерів, які серед перших приїжджатимуть на ДТП чи інші надзвичайні ситуації, такі знання не будуть зайвими.
Пресцентр коледж.
 
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165