Новини

Виїзні тренінги на Косівщині

     Косів і Кути – маршрут виїзної бригади КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) 4 квітня. Тут провели тренінги з домедичної допомоги в Косівському ліцеї № 1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради і в Пенківській початковій школі Кутської селищної ради Косівського району.
     Такі навчання відбуваються відповідно до листа департаменту освіти і науки Івано-Франківської обласної ради №157/01-14/022 від 13.02.2024 року. Тренінги на Косівщині для здобувачів освіти та працівників освітніх закладів проводили викладач хірургічних дисциплін Петро Богданович Годованець та студентки (асистентки) Олександра Тичковська, Надія Матіїв і Світлана Гуцуляк на безоплатній основі. Така волонтерська ініціатива приурочена до 85-річного ювілею ІФМФК.
     Учасники тренінгу під керівництвом інструктора відпрацьовували навички зупинки критичних кровотеч та серцево-легеневої реанімації. Вони вчилися, як користуватися турнікетом, надавати допомогу при артеріальних і венозних кровотечах, робити непрямий масаж серця, користуватися мішком Амбу для штучної вентиляції легенів, автоматичним зовнішнім дефібрилятором. Можливість тренуватися мали всі присутні.
     Спілкування вийшло ширшим за заплановану тематику. На прохання слухачів Петро Богданович детально розповів, як діяти при потраплянні сторонніх предметів у верхні дихальні шляхи, коли обгрунтовано слід викликати швидку допомогу, як правильно діяти при виявленні людини з втратою свідомості.
     Старшокласники і вчителі з цікавістю слухали фахівців ІФМФК, відповідали на питання та виконували тренінгові завдання.
     Як відзначили учасники тренінгу, атмосфера була доброзичливою, пізнавальною й емоційною. Заняття дуже швидко промайнуло, всі отримали важливі в такий складний воєнний час знання.
Пресцентр коледж.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165