Новини

Засідання Ради директорів технікумів і коледжів (училищ) області

     На базі ІФБМК 23 січня відбулося засідання Ради директорів технікумів і коледжів (училищ) Прикарпаття.
     Розпочалося воно з приємних моментів: подячну грамоту з нагоди 80-ліття навчального закладу вручено колишньому директорові медичного училища Романові Мальцю, а теперішньому директорові ІФБМК Володимиру Стасюку від Ради директорів вручено подячну адресу з нагоди такої ж дати та 25-річчя на посаді директора. Як зазначив голова Ради директорів технікумів і коледжів області Ростислав Нагорний, «ІФБМК – це прекрасний, потужний, фаховий навчальний заклад, який готує гарних спеціалістів для медицини Прикарпаття». Це підтвердила і презентація про медичний коледж, а згодом і знайомство з його базою.
     Після презентації перейшли до розгляду робочих питань. Вітаючи учасників зібрання, заступник голови обласної держадміністрації Дмитро Романюк сказав, що «питання розвитку освітнього середовища є пріоритетом номер один, бо система освіти виховує учнів, студентів, які через 10-15 років прийматимуть рішення у нас в державі». Він запевнив у підтримці з боку обласної держадміністрації і пообіцяв, що ОДА буде лобістом розвитку та ініціатив освітянських закладів.
     Перше питання Ради директорів – «Про актуальні питання імплементації Закону України «Про фахову передвищу освіту» у закладах фахової передвищої освіти». І в доповідях, і при обговоренні увага зверталася насамперед на виклики і ризики, пов’язані з трансформацією такої ланки освіти, на протиріччя в нормативних документах.
     Як наголосив Володимир Стасюк, важливо говорити про проблеми, захищатися, відстоювати свою позицію і закликав підтримати петицію на офіційному інтернет-представництві Президента України від 26 листопада 2019 року з вимогою «припинити руйнівну політику Уряду щодо технікумів і коледжів України». Рада директорів підтримує цю петицію.
     В обговоренні першого питання взяв участь директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної держадміністрації Віктор Кімакович.
     На засіданні Ради директорів йшлося також про формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладі фахової передвищої освіти. Досвідом роботи поділилися керівники Косівського училища декоративно-прикладного мистецтва ЛНАМ Роман Стеф’юк та коледжу університету Короля Данила Інна Данилюк.
     Якщо обговорення проблемних питань на засіданні Ради директорів проходило у вигляді обміну думками і навіть дискусії, то наступний етап зібрання – ознайомлення з навчально-матеріальною базою коледжу було цікавим з пізнавального боку і обміну досвідом. Відбулася презентація досвіду роботи викладачів медичного коледжу з використанням тренажерів і фантомів, інтерактивних смарт-дошки та TOUCH-панелі. Учасники зібрання відвідали також музей історії побутової та медичної техніки, оглянули кімнати і побутові приміщення гуртожитку на 92 місця.
     Цікавою була також презентація інформаційно-пошукової роботи «Реабілітована пісня» (керівник Наталія Мальованчук).
     Пізнавально, корисно, продуктивно, конструктивно, цікаво – так оцінили засідання Ради директорів технікумів і коледжів (училищ) області його учасники.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165