Новини

Випускний у режимі онлайн: без пафосу, але щиро

              Недільний день 28 червня (символічно, що співпав він з Днем Конституції та Днем молоді) став особливим для 186 випускників спеціалізації «Сестринська справа» і 65 випускників спеціалізації «Лікувальна справа», які завершили навчання в Івано-Франківському базовому медичному коледжі: відбулися онлайн-урочистості з нагоди випуску.
Та і останні місяці 2020-го у 80-річній історії навчального закладу були особливими – через пандемію коронавірусу і карантинні обмеження студентам довелося вчитися дистанційно, в такому ж форматі проходили консультації і батьківські збори, державні комплексні кваліфікаційні екзамени вони теж здавали онлайн і ось тепер дистанційні урочистості.
Можливо, не всі студенти змогли долучитися до такої хвилюючої події через технічні проблеми з Інтернетом, обмежені можливості платформи Zoom та навіть через проблеми, пов’язані з повінню, яка стала важким випробуванням для Прикарпаття на цьому тижні, і грозами. Та все ж у чаті було 215 людей – тож більшість стали учасниками свята. А якщо додати батьків та рідних, які (ми переконані) теж долучилися до відеотрансляції, то навряд чи якийсь зал міг би вмістити стільки гостей.
Це швидше була прощальна родинна зустріч на фоні національного прапора і тексту «Гімну України» – без пафосу, не надто тривала, камерна, але щира. Те, що виступаючі були у вишиванках, додавало особливої урочистості і святковості.
Відкриваючи онлайн-випускний, заступник директора з виховної роботи Наталія Мальованчук якраз наголосила на тих особливих умовах, в яких довелося закінчувати навчання цьогорічним випускникам. А заступник директора з навчально-методичної роботи Олександра Воєвода зазначила, що випускники 2020 року перші, що отримують диплом молодшого медичного спеціаліста, де зазначена для всіх єдина спеціальність «Медсестринство» і є спеціалізації «Лікувальна справа» та «Сестринська справа»; перші, хто здавав державну підсумкову атестацію з української мови у формі ЗНО. Вона наголосила, що завдяки спільній наполегливій праці вдалося досягти добрих результатів, а коледж для студентів залишиться другим рідним домом, де їх завжди будуть любити.
Вітаючи випускників із закінченням навчального закладу, завідувачка відділення Олеся Сухоручко побажала усім здоров’я, успіху і віри, що успіх завжди буде на стороні тих, хто наполегливо працює. А також висловила окрему вдячність батькам, родинам, які виховали таких гарних дітей.
Від імені студентів випуску 2020 року «Урочисту присягу випускника Івано-Франківського базового медичного коледжу» зачитала випускниця спеціалізації «Сестринська справа», переможець обласних конкурсів читців поезії Ангеліна Осадчук. «Отримуючи диплом фахівця з медицини, ступаючи на відповідальну дорогу професійного життя, усвідомлюючи відповідальність перед Богом та власною совістю, присягаю... ».
З повним текстом Присяги можна ознайомитися на сайті ІФБМК. А при отриманні випускниками 29 і 30 червня дипломів молодших спеціалістів кожен отримає ламінований текст «Присяги випускника Івано-Франківського базового медичного коледжу», де з одного боку – текст присяги, а з іншого – духовний гімн «Боже великий єдиний, нам Україну храни».
Зразок цієї «Присяги» показав директор ІФБМК, колишній випускник навчального закладу Володимир Стасюк, звертаючись до випускників з вітальним словом. Насамперед він подякував студентам, а також їхнім батькам та викладачам, які працювали спільно. Наголосив, що «старанне навчання є безумовною ознакою релігійної людини» і нагадав гасло навчального закладу: «наша праця є нашою молитвою». Бажаючи в майбутньому випускникам якісної і доброї праці, Володимир Васильович повідомив, що в цьому році коледж свідомо видаватиме випускникам довідки про вільне працевлаштування, при цьому наголосив, що лікувальні заклади, особливо Івано-Франківська охоче візьмуть на роботу мудрих, гарних випускників ІФБМК, а при виникненні проблем можна звертатися у свій навчальний заклад, тут завжди їм допоможуть.
«Ми всіх вас поважаємо, ми вам віддали тепло нашого серця і наші знання, – зазначив Володимир Стасюк. – Бажаємо вам щасливої професійної дороги і Божого благословення».
А на завершення онлайн-урочистостей Наталія Мальованчук звернулася до всіх зі словами: «Гордо несіть звання медичного працівника на славу нашої України. Слава Україні!». І у відповідь пролунало «Героям слава!».
29-30 червня випускники за спеціально розробленим графіком, з дотриманням санітарних норм отримають дипломи та інші документи (в тому числі текст «Присяги»), а згодом на сайті коледжу і на YouTube можна буде побачити відеофільм про цьогорічний особливий випуск – з дистанційним здаванням екзаменів, з дистанційними урочистостями та онлайн-вітаннями.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165