Новини

З дистанційного навчання – до звичного

 З дистанційного навчання – до звичного  
     На засіданні адміністративної ради Івано-Франківського медичного фахового коледжу, яке відбулося 21 вересня, йшлося про організацію освітнього процесу при переході від дистанційної форми навчання до традиційної – очної, в навчальних класах і аудиторіях. Ще у понеділок, 21 вересня, для студентів усіх курсів – дистанційне навчання. З вівторка, 22 вересня, на заняття в коледж приходять студенти І-ІІ курсів, з середи, 23 вересня, – ІІІ-ІV курсів.
      Оскільки Івано-Франківськ згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виходить з «червоної зони», до звичного режиму повертається і наш навчальний заклад. Але не одразу. Бо це рішення вступило в дію з 00 години 21 вересня, тож у неділю студенти не змогли б доїхати. Щоб не втрачати день, вирішили в понеділок заняття провести дистанційно, а з 15 години і до пізнього вечора – заселення в гуртожиток для студентів І-ІІ курсів.
До речі, сьогоднішній день особливий. По-перше, Різдво Пресвятої Богородиці, Друга Пречиста – одне з дванадцяти найважливіших свят церковного року. По-друге, виповнюється рівно чотири роки з дня офіційного відкриття за участі обласної і міської влади, громадськості, студентства свого гуртожитку.
      А сьогодні в гуртожиток поселяються ті, хто поповнив студентську родину. І вже з вівторка, від завтра у них розпочнеться стаціонарне навчання. Для «новобранців», які вступили в коледж, пройдуть не лише перші заняття, а й виховні години. Зрештою, у силу обставин, викликаних пандемією коронавірусу і карантинними обмеженнями, у дев’ятикласників хоча б було короткочасне очне знайомство з кураторами і однокурсниками після посвяти в першокурсники, а для одинадцятикласників воно було віртуальним. І перший звичайний день в коледжі буде важливим для ознайомлення з навчальним закладом, з викладачами і один з одним.
     А для студентів ІІІ-ІV курсів освітній процес стартуватиме з середи. Тож саме цей день, 23 вересня, можна вважати повноцінним початком очного навчання в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі. Пари розпочнуться о 8.30.
     Хоча навчання матиме і свої особливості. Важлива новинка: заняття проходитимуть в режимі восьми пар. Це щоб у навчальному закладі не допустити великого скупчення людей. Зате пари триватимуть по годині. Для першокурсників перерви 30-хвилинні, для старшокурсників – 20-хвилинні. Обов’язково для когось восьмою парою буде фізкультура.
     Вивчається питання про наближення освітнього процесу до закладів охорони здоров'я (на їх базі є понад 30 навчальних кабінетів). Бо зрозуміло, що в умовах пандемії коронавірусу вимоги соціальної дистанції, посилених заходів безпеки необхідне певне переформатування. Адже не лише «червона зона», але і «помаранчева» має деякі обмеження. Разом з практичною медициною важливо мудро і правильно забезпечити оволодіння студентами практичними навиками.
     Вимоги соціальної дистанції вносять зміни і в роботу студентської їдальні. Вона працюватиме, але адміністрація коледжу намагається зменшити потоки відвідувачів. Тож схвалюватиметься, якщо студенти приноситимуть з собою канапки і термоси з гарячим питтям.
      Для дотримання соціальної дистанції плануються також інші входи і виходи, розроблені маршрути входів до окремих груп.
      Як наголошувалося на адміністративній раді, навчання проводитиметься з дотриманням усіх санітарно-гігієнічних норм і заходів індивідуальної безпеки. В коледжі встановлено 69 бактерицидних рециркуляторів, майже половина з таймерами, в тому числі в блоках гуртожитку. В навчальних корпусах і гуртожитку є достатня кількість санітайзейрів, але якщо студенти матимуть ще й індивідуальні – це вітатиметься.
      Усі попереджені, що слід використовувати маски тільки багаторазового користування. Бо ніхто не зможе контролювати зміну одноразових що три години. І є ризик, що тоді маска не лише не виконуватиме захисну функцію, але й шкодитиме організму.
За словами директора коледжу Володимира Стасюка, на першому місці безпека кожного – і студентів, і працівників, але в навчальному закладі роблять усе, аби забезпечити повноцінний і ефективний освітній процес.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165