Новини

Розпочалися батьківські конференції на четвертому курсі

      З понеділка, 22 березня, в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі продовжилися батьківські конференції. Тепер це були дві групи ІV курсу спеціалізації «Лікувальна справа». Йшлося про освітній процес у весняному семестрі, про успішність студентів і переддипломну практику, про підготовку до Кроку.М.

    Другий курс, четвертий, а потім наступні курси – таке чергування у проведенні батьківських конференцій не випадкове. Зрозуміло, кожний курс по-своєму важливий і відповідальний, але вирішили розпочати з тих, хто в цьому році здаватиме ДПА у формі ЗОН – другий курс і кого очікує ліцензійний іспит Крок.М. – четвертий курс.

    На початку зустрічі з батьками, а нерідко і з студентами, які допомагали своїм батькам підключитися до конференції на платформі Zoom, заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук зазначила, як у коледжі заскучили за живим спілкуванням зі студентами і наголосила, що тільки спільними зусиллями студентів, викладачів і батьків можна досягти поставленої мети – якісної освіти.

    Для четвертокурсників весняний семестр триватиме до 26 квітня. З 27 квітня до 21 червня вони проходитимуть переддипломну практику. 9 червня складатимуть Крок.М. Про підготовку до ліцензійного іспиту Крок.М. розповіла завідувачка відділення Альона Миколаївна Валовіна, а про переддипломну практику – заступник директора з навчально-виробничої роботи Ярослав Олександрович Гарко.

    Було наголошено, що до 26 квітня студенти повинні закрити «нб» і виконати навчальну програму, без цього вони не будуть допущені до практики. Якщо за два тижні пропущене заняття не відроблене, воно перетворюється у незадовільну оцінку. А без зарахування практики студент не отримає диплом. Про це під час зборів нагадали батькам. Особливо це стосується «групи ризику», в яку наразі входить близько 20 студентів. Для них проводитимуться додаткові консультації.

    Було також поінформовано про певні зміни у проведенні ліцензійного іспиту Крок.М. Насамперед, це обов’язкове відеоспостереження «від першого студента, який зайде в аудиторію, до останнього». Буде також охорона з металошукачем. Тож не варто сподіватися на телефони-смартфони, приховані навушники чи щось схоже. А перед тим будуть проведені три контрольні зрізи, на яких студенти повинні показати результат не менше 75%.

    Як наголосив директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк, який долучився до батьківської конференції, важливо не зазубрювати тести, а «мудро читати книжки», щоб не розгубитися, коли питання буде сформульовано дещо по-іншому, як зазубрив. Зі свого боку, викладачі коледжу готові проводити консультації, додаткові заняття, щоб допомогти студентам підготуватися до Кроку.М.

     Переддипломну практику, швидше за все, доведеться розпочинати дистанційно. Алгоритм такої практики відпрацьований, є відео всіх практичних навиків (варто переглянути і спробувати самому відтворити). Особливе значення в таких умовах мають консультації і самостійна робота студентів. У коледжі сподіваються, що карантин буде пом’якшено, і тоді студенти матимуть змогу відпрацювати практичні навики в тренажерному кабінеті і в кабінеті до клінічної практики.

     У вівторок, 23 березня, батьківські конференції пройдуть у трьох групах спеціалізації «Сестринська справа».

Прес-центр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165