Новини

Випускні екзамени в ІФМФК наближаються до завершення

     В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі продовжуються державні комплексні кваліфікаційні екзамени у студентів IV курсу спеціалізацій «Сестринська справа» і «Лікувальна справа».
     Цей тиждень в ІФМФК проходив під знаком державних випускників іспитів – майбутні медсестри і фельдшери складали найголовніші за час навчання у коледжі екзамени. Адже це своєрідний підсумок усього, чому за кілька років вчились і навчились завдяки мудрим, висококваліфікованим і доброзичливим викладачам.
     Зрозумілі хвилювання студентів випускного курсу, бо все-таки це екзамени. Ще й останній рік навчання відбувався у непростому форматі – дистанційно або у змішаному режимі. Найскладнішим моментом, напевно, було оволодіння практичними навиками: довелося на собі або на батьках чи друзях деякі з них відпрацьовувати, і користуватися спеціально підготовленими відеороликами. І вже з послабленням карантинних обмежень студенти змогли під час переддипломної практики відшліфовувати практичні навики в медпункті коледжу і в тренажерних кабінетах.
     Як результат – випускники показують добрі знання і вміння під час державних комплексних кваліфікаційних екзаменів. Така думка членів екзаменаційних комісій. В цьому році ЕК на випускному курсі спеціалізації «Сестринська справа» очолює головна медсестра КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради» Ольга Романівна Мікула, а на спеціалізації «Лікувальна справа» – генеральний директор КНП ««Івано-Франківський обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Мирон Федорович Матейко. Заступником голови ЕК є директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк. До слова, всі троє свого часу закінчували наш навчальний заклад. І одразу згадується відомий вислів, що найкраще медсестер може вчити медсестра (і оцінювати теж).
     Для майбутніх медсестер екзамен складався з п’яти складових – медсестринство в терапії, в хірургії, в педіатрії, а для фельдшерів окрім цих ще плюс два – акушерство і гінекологія. Витягнувши білет з задачами (на вибір з 36-40 – кому що випаде), студенти повинні були виставити медсестринський діагноз, скласти план лікування, скласти план обстеження, надати невідкладну допомогу, виконати медсестринські маніпуляції. Для них це майбутня робота, яка потребує вправності рук, добрих знань, а також вміння оперативно і логічно думати.
     Остаточна оцінка за державні іспити виводиться з результатів ліцензійного інтегрованого іспиту Крок.М. і комплексного кваліфікаційного екзамену. Тішить, що, як і в попередні роки, студенти ІФМФК на Кроці.М. показали результати, вищі за національні показники.  На спеціалізації «Сестринська справа» середній показник 90,8 при національному показнику 77,6. На спеціалізації «Лікувальна справа» відповідно 93,2 при середньому показнику по Україні 82,9. В ІФМФК не було жодної незадовільної оцінки.
     Попереду – вручення дипломів. Воно відбудеться 30 червня. О 10 годині – для випускників спеціалізації «Лікувальна справа», о 12 годині – для випускників 2, 3 і 4 груп спеціалізації «Сестринська справа», о 14 годині – ще для трьох груп: IV-6, IV-8 і IV-9. А напередодні, 29 червня, на засіданні педагогічної ради голови екзаменаційних комісій Мирон Федорович Матейко і Ольга Романівна Мікула доповідатимуть про свої враження від випускних іспитів і рекомендації щодо покращення системи фахової освіти.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165