Новини

Розпочалися вступні іспити для дев’ятикласників

     З 14 липня в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі розпочалися вступні іспити для абітурієнтів на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу).
     Вступний марафон розтягнеться на десять днів. Адже заяви і документи на вступ в ІФМФК подало понад 300 студентів, з яких сформовано десять груп. Щодня іспити складатиме одна група, обидва випробування в один день.
     За словами директора ІФМФК, колишнього випускника нашого навчального закладу Володимира Васильовича Стасюка, оте перевищення цифри 300 свідчить про високу активність абітурієнтів та довіру до найстарішого на Прикарпатті медичного навчального закладу. Якщо в минулому році у приймальну комісію коледжу прийшло 260 фізичних осіб, і це був один з найкращих результатів в Україні, то в цьому році настільки його перевершено.
     13 липня завершився прийом документів від вступників на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу) і можна назвати конкретні цифри. На спеціалізацію «Лікувальна справа» прийнято 168 заяв при плановому обсязі до 75 (в тому числі регіональне замовлення 46). На спеціалізацію «Сестринська справа» прийнято 279 заяви при плановому обсязі до 195 ( в тому числі регіональне замовлення 139). Додамо, що у порівнянні з попереднім роком на 20 зросла кількість регіонального замовлення.
     Загалом заяви і документи подав 301 абітурієнт на основі базової загальної середньої освіти. Як зазначила відповідальний секретар приймальної комісії Ірина Іванівна Гафійчук, усі вступники мають право подавати документи на дві спеціалізації, однак одразу повинні вказати, яка з них є пріоритетною. Тобто вступник здає один іспит, але бере участь у конкурсі на дві спеціалізації: якщо в одному не проходить – бере участь у другому, і вже як третій варіант – контракт.
     Групи формували за часом надходження документів від вступників. Сьогодні перша група здавала вступні іспити з української мови і біології – два в один день. Це зручно для абітурієнтів, бо не доведеться кілька разів їздити у коледж. Та і психологічно легше відхвилюватися (як дехто жартує, відстрілятися) за один день.
     Перший іспит – українська мова, 12 тестових завдань. Після півгодинної перерви – біологія, 24 тестові завдання. Результати будуть відомі вже до кінця дня, їх абітурієнти зможуть побачити на сайті коледжу.
     Бажаємо усім вступникам високих балів. Коледж чекає мудрих, старанних, налаштованих на працю студентів.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165